„Úspěch mě těší a cením si jej, nicméně vzhledem k tomu, že nepojedu celý šampionát, tak jsem závod bral jako trénink a rozjezd do sezony. Každopádně konkurence byla velká a s výhrou jsem spokojený," usmíval se Mikulenka.

Cestu k zisku věnce se mu snažili překřížit Kamil Tatarkovič, Martin Kolajík, Lukáš Šplíchal či domácí Petr Malý. Právě posledně jmenovaný k tomu byl nejblíže, ale v závěrečné čtvrté rychlostní zkoušce se Mikulenkovi podařilo smazat ztrátu 0,3 sekundy. Vyhrál nakonec o vteřinu a půl. „První dvě zkoušky jsem jel na rozjezd, v dalších dvou už jsem zrychloval. Nicméně do té poslední jsem se nevrhl po hlavě, snažil jsem se ji zachovat chladnou, abych neudělal chybu," líčil biker z Rožnova pod Radhoštěm, který uplatnil práci v tréninku. „Zapracoval jsem na psychice. Spočívalo to hodně v sebedůvěře, člověk si teď víc věří. Cítím pohodičku," přiblížil Mikulenka.

Ten si stejně jako dalších 168 startujících musel poradit se dvěma tratěmi. Jedna, v první a třetí rychlostní zkoušce, měla rychlejší charakter, druhá, ve druhé a čtvrté zkoušce, byla sjezdová s horizonty. „Tratě pěkné, nicméně jejich délka nebyla taková jako u závodů Českého a Slovenského poháru. Technické však byly, což pro mě v rámci tréninku mělo přínos," uvedl 27letý závodník, jenž si pochvaloval výborné publikum. „Kulisa byla super. Fanoušci se snažili povzbuzovat, je to plus, když nás ženou dopředu," poznamenal.

Po příjemné rozcvičce biker z týmu Bikestrite.com vzhlíží k hlavním soutěžím. „Prioritní jsou pro mě víceméně závody Českého a Slovenského poháru a pak uvidím podle výsledků. Rád bych se případně nominoval na závody mistrovství Evropy či světa," sdělil Martin Mikulenka.

Mimo špičkové závodníky se na kopci Tresný proháněli na kole také amatéři, pro které soutěž představovala velkou školu. Spokojenost tak byla na všech frontách včetně organizátora Jiřího Haferníka. „Obsazenost kategorií byla výborná a za poslední dobu přišel jeden z největších počtů diváků," těšilo jej.⋌⋌(jš)

VÝSLEDKY RPM STAV WBS – OTROKOVICE: Muži: 1. Mikulenka, 2. Malý, 3. Šplíchal. Junioři: 1. Navrátil, 2. Macek, 3. Kaňa. Hardtail: 1. Rogožan, 2. Marek, 3. Krhánek. Veteráni: 1. Hynčica, 2. Křížek, 3. Lang. Střelci: 1. Macíček, 2. Šofronič, 3. Mikeška. Ženy: 1. Porubanová, 2. Šantavá, 3. Babincová.