,,Běhat se bude na 800 metrů dlouhém okruhu, který má převýšení 80 metrů. V každém okruhu se nejprve poběží slalomově nahoru a poté bude následovat seběh do cílového prostoru. Pro děti a přípravky jsme připravili zkrácenou trať," informuje manažer závodu Milan Nožička.

Jeho tým vypsal celkem 9 kategoriií. Nejmladší ročníky startují od 9.30 hodin. Poté se představí další kategorie. Zpetřením bude v 10.15 hodin exhibiční rodinný závod štafet na 4x800 metrů, v 11.15 hodin bude k vidění závod celebrit, sponzorů a dalších zájemců na jeden 800 metrový okruh. Start hlavního 8 kilometrů dlouhého závodu rozloženého do deseti okruhů bude v 11.30 hodin.

Připravený je také bohatý doprovodný program. Tělesně postižení sportovci a osobnosti Zlínského ledovce si zazávodí ve vrhu koulí z vrhačské židle. Nejmladší žactvo poměří síly v Atletice pro děti ve skoku z místa, hodu raketkou, běhu přes překážky a frenkvenčním žebříku. Děti můžou rovněž využívat skákací hrad a trampolíny.

,,V programu máme i ukázku výcviku psovodů městské policie, ukázku sebeobrany městské policie, autogramiádu Petra Vabrouška a o dobrou náladu se postará dětská diskotéka. Připraveno je i bohaté občerstvení," zve všechny sportovce i diváky na nedělní dopoledne do Zlína Milan Nožička.

Ten očekává, že na lyžařském svahu J. Šperky přivítá minimálně 300 účastníků nového krosového závodu v krajském městě. (hot)