Druhý na trati v Přílukách doběhl Petr Vabroušek (Titan Trilife Zlín, 1:20:02) , třetí místo vybojoval v čase 1:20:31 uherskohradišťský Jiří Daněk. V konkurenci dvaapadesáti mužů se do popředí výsledkové listiny dostal ještě čtvrtý v pořadí Filip Vabroušek z AK Zlín (1:21:08), pátý skončil další člen klubu Titan Trilife Zlín Radomír Bursa (1:21:59).

,,Po Kovářské pětce jsem se cítil skvěle a tak jsem se rozhodl se spoustou dalších sobotních soupeřů zúčastnit i nedělního půlmaratonu," byl o víkendu ve formě Petr Vabroušek. Ten se od začátku neustále pohyboval na čelních pozicích. ,,V úvodu závodu byla vpředu početná skupina, ze které se na konci prvního okruhu odtrhla už pouze čtveřice, v níž jsem byl já, Klement, Daněk a Višněvský. Kolem devátého kilometru se do čela dostali Klement s Višněvským. Ti si na ostatní postupně vypracovali zhruba půlminutový náskoka a ten jim vydržel až do předposledního okruhu. V tomto úseku ze souboje o první příčku odpadl Višněvský a protože se mi podařilo setřást Daňka, zbyla na mě v cíli stříbrná pozice. Na Klementa už jsem se totiž dotáhnout nedokázal," byl v Přílukách s umístěním i časem spokojený Petr Vabroušek
Na start se postavilo také 20 žen. Mezi nimi vyhrála v čase 1:27:18 Helena Kotopulu z otrokovického Moraviamanu, před Janou Žaludkovou (Cyklogat Malenovice, 1:32:43). Bronzová doběhla Magda Janková (RUN&MUK, 1:34:37). Dařilo se i kroměřížské Haně Kotkové, jež brala za čas 1:41:59 čtvrté místo, Hana Večerková z týmu KESBUK Otrokovice získala za čas 1:44:09 pátou příčku.
,,Raději mám krosové podniky, ale i rovinatý závod po asfaltové cestě v Přílukách jsem si užila. Měla jsem sice trochu těžké nohy, neboť jsem v sobotu ještě absolvovala vítězný desetikilometrový běh O pohár starosty ve Vsetíně. Postupně jsem se však dostala do potřebného rovnoměrného tempa a díky němu jsem si i v Přílukách doběhla pro prvenství," radovala se šestatřicetiletá Helena Kotopulu.

Lubomír Hotař