Milan Zvonek mezi muži na 18 kilometrů dlouhé trati s převýšením 685 metrů dominoval časem 46:09. Druhý v pořadí matador Pavel Ovesný za ním do cíle dojel s devětatřicetisekundovou ztrátou, bronzovou příčku vybojoval časem 53:36 Jaroslav Čtvrtlík.

Dařilo se rovněž Ladislavu Kaššovi, jenž obsadil čtvrté místo (54:20), pátou pozici bral Tomáš Plášek (55:11) a až šestý skončil obhájce loňského prvenství Ivan Rehák ze Slovenska (55:13).

,,Závod se jel střídavě po asfaltu i v terénu a na trati jsme museli zdolat dva místní kopce Jeleňovskou a Královec," upozornil Milan Zvonek. Ten se dostal na první pozici už v průběhu prvního kilometru.

,,Od začátku jsem zvolil taktiku rovnoměrného tempa. A ani později jsem nemusel zrychlovat, abych si do cíle v poklidu dojel pro první místo," pochvaloval si jenatřicetiletý Zvonek.

Silvie Zvonková v kopcovitém prostředí v okolí Poteče závod vyhrála v čase 58:08 a stříbrnou Petru Holznerovou tak porazila o osm minut a šest sekund.

,,Na startu se sešly pouze dvě ženy. Proto mi scházela větší konkurence. Mým hlavním záměrem tak bylo porazit co nejvíce mužů. To se mi také podařilo, když jsem v absolutním pořadí skončila desátá," byla se svým bikerovým vystoupením v Poteči rovněž spokojená třicetiletá Silvie Zvonková.
(hot)