Trať povede směrem na Štákovy paseky. Po prvním kilometru následuje stoupání až na lesní šotolinovou cestu nad Příluky. Poté se odbočí doleva a po spravené cestě se krosaři vrátí zpět na Burešov,“ informoval ředitel závodu Jiří Prokop  

,,Pro zájemce jsme připravili také pětikilometrový závod. Také ten se také poběží střídavě po lesní a šotolinové cestě,“ prozradil dále Prokop.

Jeho organizační tým vypsal čtyři mužské a tři ženské kategorie. V okolí Burešova si zazávodí také junioři a juniorky. Na kratších tratích můžou poměřit síly i děti.

 Prezentace třetího letošního závodu ze seriálu Běhy Zlín 2019 bude probíhat v místě startu od 8.40 do 9.40. Startovné je při online registraci do 14. března 100Kč. Na místě pak 200Kč. Očekává se účast zhruba 250 vyznavačů krosového běhu.

V sobotu se na Burešově po vyhlášení vítězů Josefského běhu ještě od 11.45 hodin uskuteční vyhlášení vítězů seriálu Běhy Zlín za rok 2018. 

Loni se desetikilometrový Josefský běh ve Zlíně konal v okolí Tlusté hory. V mužích vybojoval prvenství domácí Jan Kolárik (Edhouse.cz, 32:45). V ženách zvítězila Helena Kotopulu (Moraviaman Otrokovice, 37:28).

Plavecká šestihodinovka ve Zlíně 2019
V šestihodinovce naplavali nejvíc kilometrů Andrea Marcato a Lucie Poustecká
Zimní debly na Vršavě 2019
Zápisník Lubomíra Hotaře