„Stejně jako v minulých letech jsme pro fanoušky připravili setkání s top posádkami nadcházejícího klání,“ potvrdil tiskový mluvčí prestižního mezinárodního automobilového závodu Roman Ordelt.

Příchozí se mohou těšit na známé tváře z domácí scény, ale a také na přední posádky seriálu mistrovství Evropy, jehož součástí Barum Rally již řadu let je. Autogramiády se zúčastní například pětinásobný vítěz zlínské rallye a rovněž pětinásobný český šampion Jan Kopecký, Bruno Magalhaes z Portugalska, Bryan Bouffier z Francie, rychlý Alexej Lukjaňuk z Ruska nebo Marijan Griebel z Německa.

Vedle Kopeckého nebude chybět ani špička českého rallysportu, podpisy rozdají Pavel Valoušek, Tomáš Kostka, Jan Černý a další.

Hlavním hostem autogramiády bude Roman Kresta, legendární pilot a trojnásobný vítěz Barumky, který ohlásil návrat na soutěžní tratě po třech letech. „Bohužel z časových důvodů se omluvil úřadující evropský šampion a jeho současný lídr Kajetan Kajetanowicz z Polska. V těchto dnech intenzivně testuje,“ potvrdil Ordelt.

Letošní 47. ročník sice slavnostně odstartuje až v pátek od 16 hodin na náměstí Míru, aby pak 151 přihlášených posádek v kategorii soudobých automobilů absolvovalo do neděle hned 15 měřených úseků, ovšem již dnes od 12 hodin začne administrativní přejímka přihlášených.

„Seznamovací jízdy jsou na programu ve středu a čtvrtek, technická přejímka pak večer před startem. O pořadí na startu pak rozhodne páteční dopolední kvalifikační zkouška na testovacím úseku, shakedownu, mezi Žlutavou a Halenkovicemi,“ upřesnil Ordelt. 

Garden Food Festival 2017
Kuchaři chystají delikatesy. Blíží se Garden Food Festival