„Do Asie jsem přiletěl již v noci z neděle na pondělí přímou linkou z Vídně do Taipei. Následně jsem se přesunul do rekreační oblasti na jih ostrova do Taitungu, kde se nedělní závod koná. V tomto prostředí mě čeká další subtropická lázeň, tedy klima podobné Havaji, vedro a vlhko a možná i deštivo," prozradil základní poznatky Vabroušek.

Závod, v němž v loňském roce obsadil čtvrté místo, je však pro něho další výzvou. „Plavat se bude ve sladkovodní nádrži. Cyklistika se pojede podél pobřeží a závěrečný maraton poběžíme po cyklostezkách vyrobených na staré železniční trati," informoval člen zlínského Author Tufo Trilife klubu, který se samozřejmě i letos chystá zaútočit na co nejlepší výsledek.

„Myslím na umístění v elitní desítce. Ideální by bylo skončit do pátého místa. V nabité konkurenci ovšem bude těžké prosadit se. Startovní pole je velmi kvalitní.

Silní budou zejména Australani, borci z Nového Zélandu a Kanaďani. K hlavním favoritům patří Dylan McNiece a loni třetí v pořadí Frederik Croneborg. Doufám však, že i já promluvím do pozic na předních příčkách. Nesmím ale nabrat velkou ztrátu při úvodním plavání," uvědomuje si Petr Vabroušek. ⋌(hot)