Druhé místo obsadil Maďar Márton Flander (8:36:21), bronzový v konkurenci 2060 triatletů ze třinácti zemí skončil domácí Robert Pingitzer (8:45:18). Vabroušek v Podersdorfu zaplaval 3800 metrů dlouhý úsek za 55:42, 180 kilometrů cyklistiky zajel za 4:38:34 a maraton zaběhl za 3:18:41.

,,Plavalo se v neoprenech ve dvaadvacetistupňovém jezeře Neusidler See. Rovinatá cyklistika byla rozložená do šesti okruhů a závěrečný maraton jsme běželi rovněž po rovině podél jezera," letmo představil závod triatlet z Malenovic.

Vabroušek byl po plavání osmý se ztrátou sedmi minut a dvaceti sekund na lídra Kovacice.

,,S výkonem ve vodě jsem byl spokojený. Nicméně dva dny před závodem jsem dostal virózu a silnou rýmu. Těchto nepříjemností jsem se ani do startu nezbavil. Proto jsem tentokrát závodil trochu zadrženě, abych si zdravotní stav ještě nezhoršil. Na obhajobu loňského prvenství tak nebyla šance," vysvětloval železný muž z Malenovic, který se přesto během cyklistiky posunul na čtvrtou příčku.

,,Ovšem v několika minutách za mnou vybíhalo dalších pět soupeřů," prozradil Petr Vabroušek.

Ten se dokonce na čtyřiadvacátém kilometru maratonu propracoval na třetí pozici.

,,O deset kilometrů později jsem ale o ni zase přišel. A i vzhledem k zdravotnímu stavu jsem se ve zbytku závodu nesnažil jít do maxima a tím pádem jsem už nebojoval o návrat zpět na bronzovou příčku. Za daného stavu bylo čtvrté místo mým maximem. V Podersdorfu a okolí jsem se však skvěle vypotil a proto doufám, že už budu brzy zase v pořádku," přál si po sobotním vystoupení v Rakousku Vabroušek, jehož už v neděli čeká start v závěrečném podniku Českého poháru v dlouhém triatlonu na Máchově jezeře. Lubomír Hotař