,,Virtuální tréninkový kemp nahradil březnové soustředění na Mallorce,“ upozornil trenér Titan Trilife Zlín Matěj Nekoranec.

Nová forma kempu triatlonistům umožnila, aby absolvovali společnou přípravu, splnili společný tréninkový plán a přitom se připravovali každý ve svém domácím prostředí.

,,V kempu triatlonisté společně ujeli 750 kilometrů na trenažérech na platformě Rouvy, naběhali 120 kilometrů a při posilování strávili 10 hodin. Navíc celý kemp doprovázela skvělá atmosféra,“ prozradil ještě Nekoranec.

Cyklostezka Bevlava Brumov-Bylnice.
36 tisíc lidí za pět loňských měsíců. Cyklostezka Bevlava táhne

Zlínský trenér má rovněž na starost triatlonové reprezentanty Česka do 23 let. Ti se už několik týdnů připravují ve Zlíně. V této skupině pravidelně trénují Radim Grebik, Filip Václavík a Tomáš Kříž z Titan Trilife Zlín, Filip Michálek (Triklub Příbram) a Alžběta Hrušková (Konrad Tools Brno). Příležitostně se v ní připravují i Tomáš Zikmund a Jan Čelůstka (Konrad Tools Brno) a Iveta Fairaislová (TCV Jindřichův Hradec).

Čeští reprezentanti už také znají program prvních letošních závodů.

,,V sobotu 15. května se zúčastníme Evropského poháru v Caorle v Itálii. A hned následující týden v pátek 21. května nás čeká první vrchol letošní sezony Světový pohár v Lisabonu. V Portugalsku zabojujeme o kvalifikaci české štafety na Olympijské hry v Tokiu,“ uvedl jeden z členů národního týmu Radim Grebik.