Jména příštích tří soupeřů Fatry totiž obavy nevzbuzují. Česká juniorská reprezentace a Benátky nad Jizerou zatím nevyhrály, Ústí nad Labem se radovalo pouze v úvodním kole.

„Teď nastává fáze, kdybychom měli potvrdit, že mančaft má sílu na to, aby se pohyboval v první šestce,“ nezastírá zlínský kouč Roman Macek. „Při vší úctě k našim protivníkům, chceme mít po sedmi kolech minimálně čtyři výhry. Reálné je i pět.“

Sérii duelů s výkonnostně slabšími týmy zahájí Fatra v Nymburku, kde mají svůj azyl junioři hrající pod názvem SCM ČVS. Následující sobotu hostí předposlední Benátky a pak ve vloženém čtvrtečním kole zajíždí do haly devátého Ústí.

„Díváme se jenom na příští zápas,“ uvedl Macek. Jeho svěřenci se v něm potřetí v této sezoně střetnou s českými mladíky. V srpnové přípravě těsně před juniorským mistrovstvím Evropy je dvakrát porazili: 3:0 a 3:2. Reprezentace se pak s šampionátem rozloučila s jediným vítězstvím už po základní skupině.

„Mladí ukázali, že umějí hrát. Schází jim ale vyzrálost a jejich výkony a forma jsou hodně nestálé,“ upozornil Macek.

Junioři dokázali jako jediný tým sebrat dva sety první Ostravě, ale na druhou stranu podlehli hladce ve třech setech desátému ČZU Praha. „Příprava na ně je specifická, protože reprezentační trenér vybírá z osmnácti hráčů,“ řekl kouč Fatry.

Zlín zatím zvítězil v nové sezoně ve dvou duelech a stejný počet prohrál. Naposledy podlehl v sobotu v Ostravě ve čtyřech sadách.

„Podali jsme slušný výkon, jemuž by odpovídal lepší výsledek. Jenže jsme se opět nevyvarovali v koncovkách hluchých míst,“ litoval Macek, jehož trápí zdravotní stav univerzála Patáka.

Hlavní útočník mužstva promarodil polovinu minulého ročníku s achilovkou a teď ho limituje bolavé rameno. „Jsem z toho nervózní,“ přiznal Macek.

Radost má naopak z dvojice nahrávačů Feňo, Jakubíček. „Podle potřeby alternují. Zatím je to naše výhoda,“ míní Roman Macek.

Příští soupeři zlínské Fatry

Junioři ČR: bilance 0–4, skóre 3:12

Benátky n. J.: bilance 0–4, skóre 3:12

Ústí n. L.: bilance 1–3, skóre 4:9