Co vás přivedlo k opětovnému působení ve Zlíně?

To je jednoduché – uklidnění rodinné situace. Manželka mi s oblibou říkávala, že jsme jak kočovníci. (smích) To samozřejmě ze srandy. Převážně se tak stalo kvůli dceři, která je ještě malinká a všechno bylo komplikovanější.

Měl jste i další nabídky?

Nic konkrétního, jen se rýsovaly nějaké střípky z extraligy i ze zahraničí. Ale se Zlínem jsem se hned domluvil, takže jsem se ani nepouštěl dál do jednání s jiným klubem.

S jakými ambicemi přicházíte?

S těmi nejvyššími. Uvidíme ještě, jak se zkompletuje celý tým, ale bylo by dobré, kdybychom pozici zlepšili oproti minulé sezoně.

Zaznamenáváte změny ve Zlíně od doby, co jste odešel?

Tým je až na dva hráče celý jiný. Mladší hráče, kteří se propracovali do A-týmu, si vesměs pamatuji jenom od vidění. Co se týká realizace a všeho okolo, to je v podstatě stejné. Proto to bude pro mě mnohem jednodušší, než kdybych se ucházel o místo v jiném celku.

Jaké bylo tříleté angažmá v Ostravě?

Byla to pro mě velká zkušenost, ať už sportovní, či osobní. Klub nemohu kritizovat. Nejvíce mi dal asi v profesionalitě – od přístupu k hráčům přes stravování až po fyzickou kondici. Na druhou stranu došlo ke sportovnímu propadu, který zapříčinilo několik aspektů a já jim ani pořádně nerozumím.

Těšíte se na návrat domů i vzhledem ke klidnějšímu prostředí?

Určitě ano, máme ve Zlíně celou rodinu, zázemí, práci a kamarády. Ostrava je mnohem smutnější a roztahanější město, ale má i své osobité kouzlo, které žádné jiné mít ani nemůže. Rád jsem tam hrál, Ostravě děkuji, ale jak jsem zmiňoval na začátku – doma je doma.

Kouč Macek má z posily radost

Příchod známé tváře do týmu udělal radost trenéru a manažeru volejbalového Zlína Romanu Mackovi. Blokař Michal Čechmánek zacelí díru po Josefu Mlčuchovi, který bude dělat kondičního kouče ve fotbalovém Brně a volejbal bude hrát na nižší úrovni.

„Potřebujeme hráče podobného typu, jako byl Mlčuch a to by měl Michal Čechmánek splňovat. Podržel nás už předtím, než odešel do Ostravy," sdělil 53letý lodivod Fatry.

Dále naznačil, že by to nemusela být poslední ryba ve zlínské síti.

„Budeme ještě jednat, ale teď to nebudu konkretizovat," omluvil se.

V příští sezoně se bude muset obejít bez smečaře Jiřího Vašíčka. Odchod do druholigového francouzského Cambrai mu ale nezazlívá.

„Dostal nabídku a budeme dojednávat podrobnosti. Nevidím v jeho přestupu žádný problém," podotkl.