Na oficiální potvrzení postupu jsme ale čekali až do té doby, než nám svaz schválí všechny náležitosti. Především výjimku na domácí halu, kde máme nižší strop, než je požadovaný," potvrdil kapitán hulínských volejbalistů Aleš Lutonský.

Dlouho jste zvažovali možnost postupu?

Chuť postoupit do druhé ligy byla už v kvalifikaci. Nicméně po oficiální nabídce od svazu jsme se sešli, dali dohromady všechna pro a proti a finální rozhodnutí bylo jednohlasně za to hrát vyšší soutěž. (úsměv)

Proběhnou ještě nějaké dodatečné oslavy postupu?

Spíše ne. (smích) Aktuálně plánujeme postup oslavit tréninky navíc! (úsměv)

Jaké zvýšené nároky s sebou přinese druhá liga?

Týmy v této soutěži jsou povětšinou z okolí Ostravy a Brna. Pro nás to znamená jednoznačně cestování na větší vzdálenost a tím i větší časová náročnost. S tím souvisí i větší finanční náročnost ať už z pohledu cestování po celé Moravě, tak i z hlediska rozhodčích. Ve II. lize jsou již dva sudí, což znamená dvojnásobné náklady oproti kraji. Financování se pokusíme zajistit pomocí nových sponzorů, ale prozatím je stále sháníme. (úsměv) V neposlední řadě je to i fyzická a herní připravenost. Ve druhé lize hraje několik bývalých extraligových hráčů jako Ivo Dubš nebo nově i Havířov, který hrál ještě minulou sezonu extraligu.

Očekáváte nějaké změny v kádru?

To ještě stále řešíme. Aktuálně to vypadá, že Michal Kvapilík půjde na hostování do prvoligového Starého Města. Do týmu nám naopak přestoupil Jiří Kulda a Vilém Mikeška, které se pokusíme zapracovat do konceptu hry.

Kde tedy Hulín nyní tlačí bota?

Na prvním místě bychom rádi přizvali nové sponzory, ale tato otázka je prozatím stále otevřená.

Příprava proběhne standardně?

Do nové sezony se chceme připravit trochu odlišně než v předchozích letech. Přípravy a vedení se nyní ujme Kamil Janečka, který má s druhou ligou mnoho zkušeností a věříme, že nám je dokáže patřičně prodat.

Kdy začíná soutěž?

Rozlosování už je vystavené na stránkách volejbalového svazu. Na první druholigový zápas pojedeme na půdu VŠB-TU Ostrava 3. října. Náš první zápas odehrajeme symbolicky 10. 10. v 10 hodin proti Hlučínu. Věřím, že pro diváky to bude určitě lepší a hlavně kvalitnější podívaná, než byl krajský přebor. Pro nás je naopak výzva vyhrát tolik zápasů, co bude v našich silách.