„Domácí vyhráli zaslouženě. Byli lepší ve všech činnostech hry. Nehráli jsme úplně špatně, ale udělali jsme více chyb," zhodnotil kapitán Fatry Pavel Bartoš.

KARLOVARSKO – ZLÍN 3:0 (17, 20, 19)

Stav série: 1:0

Zlínští měli dobré vstupy do sad, jenže vyrovnaný průběh pak drželi jen polovinu setů. „V prostřední části nám utíkali. Dávali dobrý servis a my jsme chybovali na útoku," upřesnil 20letý nahrávač.

Západočeši pak hry dovedli do úspěšných konců, k čemuž jim pomáhal i sedmý hráč. „Byla výborná atmosféra. Fanoušci domácí vyburcovali," poznamenal Bartoš.

První úsilí o zisk kýženého bodu na venkovní palubovce tak Fatře nevyšel, druhou možnost má hned následující den. „Chceme tady jeden zápas vyhrát. Je potřeba přidat bojovnost a zlepšit obranu a útok. V prvním zápase se ukázalo, že se s nimi dá hrát," řekl český reprezentant.

Nejvíce bodující hráči: Sukuba a Loftesnes 13, Mihajlovič 11 – Uchytil a Kolář 11, Vašíček 7. Rozhodčí: Kovář, Rychlík. Čas: 73 minut. Zlín: Uchytil, Přikryl, Vašíček, Bartoš, Kolář, Navláčil, libero: Obdržálek. Střídali: Motyčka, Truong, Adamec.

DALŠÍ VÝSLEDKY – FINÁLE: Liberec – České Budějovice 3:0