„Sice je to jenom příprava, navíc na antuce, ale o něčem to svědčí. Ukazuje nám to charakter mužstva, které má svou kvalitu a nechce prohrávat," pochvaloval si zlínský trenér Roman Macek.

Fatra odstartovala třetím místem na prestižním turnaji v Dřevěnici, kde byl v semifinále nad její síly pouze tým Humrů složený z českých internacionálů. Minulý týden Zlínští ztroskotali v Chlumci až ve finále na Příbrami, s níž padli po boji v koncovkách obou setů.

Vrchol přišel nyní, kdy se Fatře povedlo ovládnout křetínský podnik. Ve finále si vítězové poradili s Brnem. „Z osmnácti zápasů jsme prohráli pouze dva, s touto bilancí můžeme být spokojení. Kluci se v přípravě opravdu snaží," kvitoval Macek.

I na základě dosavadního průběhu to tedy vypadá, že Zlínští do kádru opravdu sahat nebudou. Do přípravy se zapojila řada juniorů a havířovský Kotas, jehož transfer však ještě není administrativně dořešen, příchod nikoho dalšího není na programu dne.

Jen v případě zkušeného Miroslava Čajana ještě existuje prostor pro další jednání. „Hráč si našel civilní zaměstnání u nás na hale a chtěli jsme po něm, aby nám po určitém zapracování řekl, jaké jsou jeho časové možnosti pro společné tréninky s mužstvem. Pokud by to zvládal a dohodli bychom se na financích, má u nás dveře otevřené. Míček je teď na jeho straně, doplnil kouč Fatry.