„Poněvadž má Vlček kvalitnější vůz, konkurovat mu příliš nemohu," posteskl si pilot Škody Fabie R2, jenž ale v sobotu kontroloval svou druhou příčku. „Ve dvojkolkách jsem si ovšem zazávodil s Tomkem, kterému jsem nakonec podlehl o osm desetin sekundy. Škoda. Dost jsem ztratil v úvodních dvou erzetách, kdy jsem se nemohl dostat do tempa," vysvětlil závodník, který v posledních dvou podnicích rallyesprintového šampionát udělá maximum, aby se vyhoupl na stříbrnou příčku. Na ni aktuálně ztrácí 16 bodů.

„Teď o víkendu mě ale čeká premiéra ve slovenském mistráku. Je to epizodní záležitost na přání sponzora. Pod hlavičkou Mondrago Racing Teamu se v sobotu představím v Lubeníku s novou spolujezdkyní Veronikou Havelkovou. Pro ni to bude první větší závod na místě navigátor, pro mě pak první zkušenost s ženou na místě spolujezdce. Oba proto budeme muset být trpěliví," směje se Vopatřil, který pak veškerý svůj zrak upne ke svému druhému startu na domácí Barumce.

„Už se moc těším, třebaže vím, že konkurence zde bude obrovská. A to platí i o mé třídě," dodal 31letý závodník Martin Vopatřil.