Po středeční volební valné hromadě byla vyřešena i poslední neznámá v podobě nového vedení, respektive předsedy klubu, kterým se stal Karel Ťopek. „Rozhodně budu dál hrát, stejně jako vím, že mi přibude práce. Ale chci klubu pomoci, proto jsem do toho šel," řekla na úvod ikona Panterů.

Sám ale rozhodně do neznámých funkcionářských vod nešel. Vše měl promyšlené společně s dalšími čtyřmi osobami, které byly nakonec prakticky jednomyslně zvoleny.

„Vše se chystalo čtrnáct dnů před volbou, prakticky nebyl protikandidát. Volba byla formalitou," potvrdil Ťopek, jehož v čele klubu vedle bratra Tomáše doplnili staronový člen Martin Hála, Karel Ševčík a Eva Pšenčíková.

„První společné zasedání výkonného výboru je sice v plánu až příští týden, ale již nyní je potřeba pracovat na mnoha věcech. Nejžhavějším problémem je po odchodu Gofroně do Zlína nalezení nového trenéra a realizačního týmu pro naši juniorku," prozradil nejaktuálnější téma, které tíží klub, jeho šéf.

Již začátkem června přitom předchozí vedení stihlo najít trenérskou náhradu k extraligovému týmu, kde získala svitavského kouče Lubomíra Kocourka.

Současně si Karel Ťopek po zvolení uvědomuje, že k loňským funkcím v podobě kapitánství a roli asistenta trenéra už se nevrátí. „Abych mohl hrát a pracovat ve vedení naplno, víc si na svá bedra brát nechci. V kabině máme dostatek zkušených hráčů, kteří mohou převzít kapitánskou pásku," směje se Karel Ťopek.

Aniž by muselo vedení klubu zasedat, má jasno, jaký cíl dostane extraligový tým, který nedávno bojoval o záchranu mezi elitou. „Poněvadž se nám zatím i přes nájezdy konkurentů daří udržet stávající kádr, věřím, že se popereme o účast v play-off, tedy umístění v elitní osmičce," dodal s úsměvem Ťopek.