Několikanásobný rekordman ČR, medailový účastník ME a MS v atletice a bronzový z olympijských her v Aténách – Jaroslav Bába. Diváci tak mohou očekávat jeho útok na rekord mítinku 225 cm. Přesně tuto výšku překonal v úterý v Praze.

„Podařilo se nám dotáhnout start Jardy Báby. Pravidelně letos skáče 225 cm. Pokud by tuto výšku zdolal i u nás, pak by šel na 227 cm, ale nechci předbíhat. Bude tu i maďarský výškař, který skončil čtvrtý na juniorském mistrovství Evropy. Jarda je samozřejmě hvězda, ale nechtěl bych, aby od dvou metrů skákal sám. To by nemělo smysl. Proto jsou tady další tři výškaři, kteří by ho měli doprovodit alespoň k 220 cm," zdůraznil manažer mítinku Michal Petřík.

Velkou hvězdou METAL-PS Mezinárodního halového atletického mítinku Otrokovice bude bulharský koulař Georgi Ivanov, účastník olympijských her. Jeho osobní halový rekord má hodnotu 20,82 m. V pražském mítinku zvítězil výkonem 20,52 m. Svou účast potvrdil i další koulař světové třídy, účastník loňského MS v Moskvě a zároveň odchovanec otrokovického oddílu – Martin Stašek. Aby byl souboj ve vrhačském kruhu ještě napínavější, pozvali organizátoři i polského koulaře Jakuba Szyszkow᠆ského, také účastníka loňského MS v Moskvě.

„Z mítinku, který proběhl v Praze, se nám podařilo k nám dotáhnout hned pětici koulařů. Naším cílem je, aby rekord našeho mítinku začínal dvojkou. Ten potenciál tady je a možná se přes dvacet metrů dostane i trio koulařů," tipuje Michal Petřík.

Především na výšku a kouli organizátoři sází a věří, že se posunou rekordy mítinku jak ve výšce (224 cm), tak v kouli (19,73 cm). Součástí mítinku je také tradiční trojboj mužů i žen (výška, dálka a 40y).

„Především souboj děvčat bude zajímavý. Verena Preinerová je rakouskou mistryní v pětiboji. Nastoupí i jedna z našich nejlepších vícebojařek Vytlačilová. Díky vícebojům držíme běhy, protože 40y je pro závody hodně nestandardní trať," poznamenal manažer mítinku.

V Otrokovicích se vedle našich atletů představí také reprezentanti Běloruska, Rakouska, Polska, Maďarska, Bulharska a Slovenska.

„Myslím si, že obsazení bude docela slušné. Pokud se letošní mítink povede, tak zvažujeme, že v příštím roce by byl opět dvoudenní. Rádi bychom pak zařadili i soutěž tyčkařů, která je divácky velmi atraktivní. Rozhodující bude, zda nám zachová přízeň náš nový generální sponzor. Rozpočet letošního ročníku je zhruba 350 tisíc korun," dodal manažer halového atletického mítinku v Otrokovicích Michal Petřík.

HLAVNÍ PROGRAM

16.15 – 40y př. I. běh (ženy) 16.15 – výška (ženy)

16.20 – 40y rozběhy (ženy)

16.30 – 40y rozběhy (muži)

16.55 – 40y př. II. běh (ženy)

17.00 – 40y finále (ženy)

17.10 – 40y finále (muži)

17.15 – trojskok (ženy, muži)

17.25 – koule (ženy)

17.45 – výška (muži)

18.30 – dálka (ženy, muži)

19.00 – koule (muži)