UNIVERZITA TOMÁŠE BATI - EKONOMICKÁ UNIVERZITA BRATISLAVA 6:5 (3:0, 1:4, 2:1)

Domácí úřadující mistři Evropy univerzit ve futsale vlétli do zápasu velkým stylem, když už ve 2. minutě utkání otevřel skóre po krásné akci Krajča. Hráči UTB na hřišti zcela dominovali a drželi po většinu času balón na svých nohách v což vyústily další branky v podání Kaluse a Juháse. Ve druhé třetině jako by slovenští hráči byli pokropení živou vodou.

Během deseti minut dokázali otočit výsledek zápasu na 3:4 a byli na koni. UTB si v oddechovém čase vše vyříkala a do konce 2. třetiny srovnala díky pohotové střele Hradila. V poslední části to byl doslova boj. Rychlé dva góly v podání Krajči a Kaluse znamenalo vedení 6:4. Ovšem pak hostující tým odvolal brankáře a snížil.

„Poslední dvě minuty jsme se doslova zabydleli před svou bránou a urputně bránily. Rozhodnout nakonec mohl brankář Adamuška, ale jeho výkop skončil na tyči. Posledních deset vteřin bylo doslova infarktových, kdy se míč kutálel těsně před brankovou čárou a v poslední vteřině míč skončil na tyči," oddechl si kapitán a manažer zlínského týmu vysokoškoláků Lukáš Pantálek.

„Bylo to pro mě opět něco nového dívat se na kluky z lavičky a nebojovat s kluky na hřišti, ale zdraví si vzalo za své a řeklo mi delší stop. Kluky ovšem musím pochválit za velkou bojovnost a i za stavu, když jsme prohrávali 3:4 tak nesložili zbraně a bojovali dál. Za velkou bojovnost a silnou motivaci hrát před domácími diváky si doslova vybojovali těsnou výhru 6:5, za což jsem nesmírně šťastný. Teď už se musíme soustředit na další období, ve kterém budou především akademické hry České republiky," upřesnil kapitán.

Trenér domácích Antonín Bradáč byl spokojen se vstupem do zápasu, ale… „Už se nesmí stát, abychom ztratili tříbrankové vedení. Díky naši bojovnosti jsme se díky bohu vzpamatovali a zápas otočili. Celkový výkon zápasu tudíž hodnotím jako slušný. Budeme se muset i nadále zlepšovat a pilně pracovat abychom udrželi vítěznou vlnu," zhodnotil kouč.

Branky UTB: 2x Krajča, 2x Kalus, Hradil, Juhás. Sestava UTB: Balažík, Adamuška - Kalus, Krajča, Kovář, Portyš, Chuchma, Hradil, Heger, Slobodian, Juhás, Křepelka.