„Návštěvnická sezona byla velmi úspěšná, část výtěžku tedy půjde i do výzdoby," potvrdila starostka Marie Semelová. Zvláštních ozdob se dočká zejména čerstvě rekonstruovaná ulice Dr. Veselého.

„Zde budou umístěny úplně nové prvky, které jsem ještě sama neviděla, tedy to bude i pro mne příjemné překvapení," zmínila starostka, která se do úřadu vrátila po dlouhé nemoci.

„Nová výzdoba v ulici Dr. Veselého vyšla přibližně na 160 tisíc korun," vyčíslil ředitel technických služeb Josef Pučalík. „Celkem jsme zde umístili 32 motivů, nazdobeno je 32 sloupů," popsal.

V loňském roce město investovalo do nazdobení Vánočního stromu. „Strom je zasazený již několik let a slouží zejména jako Vánoční smrk," vysvětlila starostka.

Několikametrový strom zdobí velké červené baňky. Rozsvěcet se bude kolem 17 hodin v pátek 2. prosince, kdy se u něj bude konat jednodenní jarmark.

„Chceme, aby toto místo bylo nejen trhem, ale také má dokreslit sváteční atmosféru. Proto se zde budou prodávat zejména rukodělné a folklorní předměty," zdůraznila.

Součástí bude již tradiční nabídka zabijačkových specialit, ale také rozlévání starostenského čaje.

„Ráda se při této příležitosti potkávám s obyvateli města, kteří si čaj kupují za symbolickou cenu," zmínila starostka. Vybrané finance pak poputují na charitu.

„Akce se koná každoročně. Vloni jsme za prodej starostenského čaje a drobných dárků s naší Panenkou Korunkou získali přibližně 10 tisíc korun," sdělila Deníku Michaela Mitáčková za Korunku Luhačovice.

„Věříme, že se i letos podaří pro Korunku Luhačovice zajistit podobnou částku," doplnila Michaela Mitáčková.

Letos si místní charita připravila novinky. „Každý rok prodáváme zejména panenky, ale teď budeme nabízet i korunkové perníčky a korunkové svíčky v barvách našeho loga," prozradila.

Současně proběhne 2. prosince také charitativní Vánoční koncert v Kostele Svaté rodiny.

MARCELA KANIOVÁ