„Nahrálo nám i počasí. Už tento víkend jsme udělali první testy a v tréninku na sněhu můžeme pokračovat v domácích podmínkách," těší Orsáka, jenž se hned po Novém roce pokusí navázat na dobré starty z předchozích se­zon.

Loni dokončil Jänner Rallye na čtvrtém místě mezi českými posádkami, předloni pak obsadil v celkové klasifikaci bronzovou pozici. A mohl pomýšlet ještě výš, neboť v závěru jej z vedoucí příčky sesadila technická závada. „Všeobecně se dá říct, že sněhové soutěže patří k našim nejoblíbenějším," přiznává pilot vozu Mitsubishi Lancer Evo IX.

I proto plánuje přidat další start na sněhu začátkem února v Lotyšsku, neboť i tento podnik je zařazen do hodnocení evropského šampionátu. „A podle toho, jak dopadneme, se rozhodneme, zdali kromě kompletního domácího mistráku nezařadíme do našeho kalendáře i Evropu. Mezi produkčními vozy bychom dle mého názoru dokázali uspět," troufá si na větší sousto Orsák.

A ještě větší ambice má na tuzemských tratích, kde v předchozím ročníku obsadil výtečné čtvrté místo. „Teď bychom rádi zaútočili na titul," vypálil pilot z Valašských Klobouk.

I proto plánuje ještě v průběhu nadcházejícího ročníku přezbrojit a pořídit si novou techniku. „Sezonu ale začnu ještě s micákem. Nicméně pokud se chci podívat do první trojky, je potřeba přesedlat do něčeho silnějšího. Když to vyjde, je reálné, abychom usilovali o celkové prvenství," prokázal přímý tah na bránu Orsák.

Zkušenosti z letošního roku, kdy tovární jezdec Škody motorsport Jan Kopecký ukazoval všem tuzemským esům záda, však dávají tušit, že tento úkol lze splnit jen při konstalaci všech optimálních podmínek. „S fabrikou se soutěžit nedá, ale stát se může cokoliv. Sezona je dlouhá. Štěstí přeje připraveným. Když tomu půjdeme naproti, třeba se na nás usměje," dodává 28letý rodák z Poteče.