„Celý týden jsme trénovali na vysunutou obranu, o to více si nedokážu vysvětlit ten výpadek," vrátil se autor sedmi gólů ke klíčovému okamžiku zápasu, kdy desetiminutový výpadek (0:5) připravil jeho tým o třígólový náskok. Navíc Zlín nezvládl ani koncovku zápasu.

„Zagresivnili obranu, naopak my se nesmyslně snažili hledat pivota, chodili do střelby ze stoje, byli bez pohybu. To se jim to pak jednoduše bránilo, všechny naše střely gólman pohodlně pochytal," klopila zrak 29letá spojka.

Přitom na 21 inkasovaných gólů by se mělo vyhrávat, ne?

Rozhodně. Obrana byla super, šlapala, horší byla útočná fáze, hlavně přechod. Nedáme jednoduchý gól, naopak ztratíme míč a soupeř nás trestá. Přechod nemáme zažitý, až příliš jsme se zastavovali a do plných nám to nešlo.

Je druhá porážka velká komplikace?

Moc jsme chtěli doma vyhrát. Nevadí, urveme dva body někde venku. Třeba nyní v Litovli nebo Kopřivnici, tam se dá uspět. Musíme u nich zabojovat.

Bude to test vašich ambicí?

Rozhodně, právě mezi námi a příštími soupeři se bude rozhodovat o sestupu. Na posledních protivnících bylo vidět, že Jičín posílil a Frýdek asi bude hrát jinde než dole. Je to škoda. Dnes to šlo, ale pak se to někde seklo a ztratili jsme velmi dobře rozehraný duel.

Jak bude složité se zvednout po dvou zbytečných prohrách?

Je teprve začátek sezony. Pořád na sobě pracujeme, v přípravě jsme toho odehráli málo. Pořád je na čem pracovat. Uvidíme po půlce sezony, jak na tom budeme. Na začátku se většina rozehrává, uvidíme za půl roku.