Čekal jsem, že odehrajeme zápas naplno, vyhrajeme a tu deku ze sebe shodíme," byl před utkáním optimistou vůdce zlínské kabiny Michal Indrák.

„Místo toho přišlo ještě větší trápení, vrchol zmaru. Pro mě je to ubíjející a já bohužel nevidím klukům do hlavy… Mají naběháno, natrénováno, ale v hlavě asi mají nějaký psychický blok," marně hledá vysvětlení Indrák.

„Byli jsme připraveni na osobní bránění, čtvrt hodiny navíc byli lepší, vedli. Rozdíl byl ale ve hře a nasazení spojek, my alibisticky odehrávali balony. Vůbec jsme nehráli, co jsme měli. Nyní už snad ani nemá cenu po nich řvát," mávl rukou rozladěný kanonýr Zlína.

Baví vás to ještě?

Musí. Já chci ještě pár let hrát, ale těžko se mi nyní hledá motivace, když se podívám na některé spoluhráče a jejich přístup.

Nezapomněli jste jako tým vyhrávat?

Asi ano, ale samo to jako mávnutím kouzelného proutku nepůjde. Bohužel na našem týmu se až nečekaně hodně podepsal odchod Poloze se Zbránkem, se kterými odešlo dvě stě gólů a ty nám nyní sakra chybí. A když k tomu připočítáme doléčujícího se Plška, příchod jedné kvalitní spojky Martina Kavky vše nevyřešil. Posily z prvních a druhých lig nemají kvalitu. To je fakt, v regionu další bohužel nejsou.

Má Zlín tedy vůbec kvalitu na to, aby mohl hrát nejvyšší soutěž?

Rozhodně má na záchranu. Zvláště když dokážeme zahrát se silnějšími soupeři vyrovnané partie a v parádním nasazení. Bohužel v přímé konfrontaci celků z dolních pater jsme jako již poněkolikáté vyhořeli. Nedokáži si vysvětlit ty zkraty, individuální chyby jsou totiž stále u stejných hráčů. Bohužel kádr je úzký a chybí adekvátní náhrada na lavičce.

Vidíte světélko na konci tunelu?

Já ano, pořád to nevidím špatně. I s nulou po základní části se dá zachránit, neboť chléb se bude lámat v play-out. Stále doufám, že se někam posouváme. Ale citelně mi schází snaha, bojovnost a nadšení se poprat o výsledek. To nás a zejména mě nejvíce ubíjí. Jen dva hráči to sami neuhrají, je to kolektivní sport.

Kdy bude mít Zlín další reálnou šanci na body?

Třeba již příště s Frýdkem-Místkem. (smích) Reálně asi doma s Litovlí a Kopřivnicí, přičemž já myslel už nyní na Brno. Věřím, že jako Přerov s nulou na konci nedopadneme, kvalitu tady máme sakra lepší než Hanáci.

V utkání jste opět utržil další velký monokl. Ve světle okolností bolí o to více?

Šrámy k házené patří, to mi nevadí. Ale po tomto výsledku a hlavně průběhu bolí o to více.

Neuvažujete ve světle posledních výsledků a přístupu spoluhráčů o změně a nějakém přestupovém lasu?

Zatím ne, mám smlouvu tady a dokonce s opcí, ale o zájmu z jiných klubů vím. Kdo ví, jak to ve Zlíně dopadne, ale zatím nic zásadního neřeším. Rozhodně ať hraji kdekoliv, nedokážu pracovat jen napůl, naopak. Vždy chci být nejlepší a pomoci týmu.