Stejně jako loni se bude hrát znovu ve dvou tříčlenných základních skupinách, poté budou následovat zápasy o konečné umístění. „Předchozí jubilejní desátý ročník jsme poprvé udělali v podobném stylu, pozvali jsme více kvalitních týmů, přibylo zápasů a vyplatilo se nám to. S úrovní turnaje panovala na všech stranách velká spokojenost, proto jsme se letos rozhodli na loňský model navázat," ozřejmil manažer a hlavní trenér zlínských volejbalistů Roman Macek.

Jeho tým se představí v základní skupině společně s Ostravou a Arbesbachem, druhou trojici tvoří České Budějovice, Příbram a Nitra. Favorité jsou tedy jasní. „Budějovice jako několikanásobný domácí šampion a účastník Ligy mistrů a Arbesbachem, jehož soupisku tvoří převážně hráči ze Srbska, Černé Hory či Bosny a Hercegoviny," má jasno zlínský trenér.

Druhé housle však na domácím turnaji nechce hrát ani Fatra, která loni zvítězila. Vyrovnat se však bude muset s absencí Adama Bartoše, jenž má virózu, a Lubomíra Kostolániho. Ten si minulý víkend na turnaji v Nitře rozřízl ve sprchách ruku. Vše spravilo deset stehů na úrazovce. „Teď bere antibiotika a za týden se připojí k mužstvu. Naplno však trénovat ještě nebude," prozradil Macek.

Celý program začne zítra ve sportovní hale Euronics pod zimním stadionem ve 13.45 hodin, kdy se představí domácí celek proti Arbesbachu. Další zápasy pak budou následovat. Prodlevy mezi nimi by neměly být delší než dvacet minut. „Přesné časy ale nelze uvést. Záleží na délce jednotlivých utkání," poznamenal trenér a manažer Fatry.

Okolo páté hodiny odpoledne by pak měli Zlínští odehrát i svůj druhý zápas v základní skupině proti Ostravě.

Sobotní program začne v 10 hodin dohrávkami ve skupinách. Duel mezi Českými Budějovicemi a Příbramí se přitom jako jediný uskuteční ve sportovní hale Zelené. Následovat budou boje o konečné umístění. Vyvrcholení turnaje v podobě finálového klání je pak naplánováno okolo 16. hodiny. Vstup na všechny zápasy je zdarma.

Program turnaje – pátek: 13.45: slavnostní zahájení a zápas Zlín – Arbesbach, poté další zápasy ve skupinách (vše SH Euronics). Sobota – 10: Příbram – České Budějovice (SH Zelené), Arbesbach – Ostrava. 12: o 5. místo, 14: o 3. místo, 16: finále (vše SH Euronics).