„Samozřejmě mě to těší, protože Lindsey je krásná žena a ještě k tomu skvělá lyžařka. Doufám, že si jednou spletou i ji se mnou," pousmála se Křížová.

Po úvodních třech závodech v kanadském Lake Louise ale byla spokojená jen napůl.

„Byla to pro mne průměrná umístění, ale vím, že mám na víc. Je pravda, že začátky sezony jsem zatím měla vždycky pomalejší a až během dalších závodů jsem se pořádně rozzávodila, i tak jsou to zatím má nejlepší umístění v Lake Louise, takže jsem i spokojená," připustila česká specialistka na rychlostní disciplíny.

V prvním z nich v rámci Světového poháru se minulý pátek umístila devět míst za bodovanou elitní třicítkou se ztrátou 2,67 vteřiny za vítězkou Slovinkou Mazeovou.

„To byl průměrný výkon," uznala Křížová.

Ve druhém sobotním závodě poskočila o tři příčky vzhůru, jenže za vítěznou Vonnovou skončila o 3,50 vteřiny i vinou zhoršeného počasí.

„S jízdou jsem byla velmi spokojená, ale mrzelo mě to, protože před jízdami třicáté závodnice v pořadí začalo sněžit a zhoršovala se viditelnost. Jedno číslo přede mnou zastavili na deset minut kvůli viditelnosti a pak pustili jen jednoho předjezdce a ani na trať moc nesáhli, takže se tím docela zpomalila. Ale je to sport a tak to chodí," ví Křížová.

Na body nakonec nedosáhla ani v nedělním super obřím slalomu, na vítěznou Vonnovou ztratila 2,90 sekundy a od elitní třicítky ji na 38. příčce dělilo 45 setin.

„Ani tato jízda nepatřila k mým nejlepším, ale ani nejhorším. Vím, že mám největší rezervy na startu, většinou už do prvního mezičasu ztrácím hodně a pak to jen stahuju. S tím potřebuju něco udělat," podotkla Křížová.

Vrchol sezony bude pro ni únorový světový šampionát v americkém Vail Beaver Creek.

„Pro mne je vrchol sezony každý závod. Dávám do něj vše, co umím, takže se na MS zas až tak moc nefixuji. Ale budu ráda za umístění, kde budu vědět, že jsem předvedla to nejlepší, co umím," ví Křížová, která se neobejde bez finanční pomoci města Zlína.

„Moc za ni děkuju. Moc to pro mne znamená," vzkázala ze zámoří Křížová.