Celek zlínského Lions uštědřil záložnímu týmu Počenic debakl 14:2. ,,Bez brankářské jedničky Jana Krkošky a také obránce Huťťe a forvardů Koňaříka a Tichého jsme se v první třetině trápili v koncovce. Proti nejslabšímu celku soutěže jsme si vypracovali pouze jednogólový náskok. Od druhé části už se náš brankostroj rozjel naplno a do konce střetnutí si většina hráčů naší sestavy vylepšila své statistiky. Navíc solidně fungovala obrana a proto se Hanáci z náhodných brejků pouze dvakrát brankově prosadili," užíval si jednoznačný skalp stálého účastníka Zlínské ligy střelec čtyř branek nováčka ze Zlína v utkání Jan Valčík.

Jeho družstvo nezaváhalo ani proti béčku Holešova. Výhra nad Hanáky 3:2 se však rodila těžce. ,,Do Klobouk u Brna, kde se zápas odehrál už za námi přicestoval také Jan Krkoška, kterému se doma podařilo uspat čerstvě narozeného syna. S jeho přispěním jsme ve dvacáté minutě vedli 3:0. V pohledné partii plné tvrdých střetů však Holešov nesložil zbraně a ještě ve druhé části se mu z rychlých brejku podařilo korigovat stav na 3:2. Po bouřlivé domluvě na střídačce a návratu ke kvalitní obranné činnosti se nám do konce střetnutí ale jednogólový náskok už podařilo uhájit," oddechl si Valčík.

Výsledky 5. a 6. kola:

POČENICE B – ZLÍN LIONS 2:14 (0:1, 1:6, 1:7)
Branky Zlína Lions: Valčík 4, Baroň 3, Adamík 2, Martin Krkoška, Horník, Obdržálek, Roth, Ženožička.
HOLEŠOV B – ZLÍN LIONS 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)
Branky Zlína Lions: Valčík 2, Martin Krkoška.
Sestava: Večeřa, Jan Krkoška – Ženožička, Baran, Stračinský, Obdržálek, Valčík, Martin Krkoška, Baroň, Roth, Vicherek, Adamík, Horník. (hot)