„Lukáš potvrdil výbornou formu a v nových osobních rekordech si doplaval pro druhé místo na 50 prsa a pro dvě třetí místa na 100 a 200 prsa. Výborně rozjel také první úsek ve štafetě 4×50 volný způsob mix, kde si spolu s Honzou Slívou, Monikou Langerovou a Petrou Vybíhalovou doplavali pro bronzové medaile," zhodnotila trenérka Hana Macková.

Byť ne s cenným kovem, ale stále s pěknými umístěními do první desítky absolvovala závody Monika Langerová. Na 100 znak skončila osmá, na 200 znak devátá. A velmi dobře se také prezentovaly naděje Zlínského plaveckého klubu. „Velkým zlepšením mě potěšili naši mladíci Matěj Zábojník, Martin Klusal a Adéla Honsová, kteří ještě loni plavali mezi žáky. Nyní si v Jihlavě mezi dospělými vybojovali ve výrazně vylepšených osobních rekordech místa v polovině výsledkové listiny," přiblížila Macková.

Potěšující je nejen pro ní také skutečnost, že většina závodníků zaplavala časy, které jim už teď dávají jistotu kvalifikace na zimní mistrovství České republiky dorostu a dospělých, které se bude konat v polovině prosince v Plzni. (spo)