Právě vyztužení palebné síly o zkušeného odchovance napajedelské házené zvýšilo šance Zlína nejen na záchranu, ale i na účast v play off.

„Rozhodnutí návratu z Francie sem nelituji. Je zde velmi ambiciózní tým, který moc touží po úspěchu, minimálně postupu do play off," potvrdil 28letý šutér.

Aklimatizace v novém celku proběhla bez problémů. „Zápisné litr slivovice jsem sice ještě nedonesl, ale to není nic výjimečného. Když jsem před lety přišel do Hranic, objem kořalky byl stejný," směje se Indrák. „Jinak kolektiv je zde parádní, už chybí jen výsledky."

Nebojí se přitom ani konkurence, která zde vznikla. Vždyť vedle dalšího zkušeného kanonýra Plška jsou tu minimálně další dva talentovaní mladíci Kafka s Polozem.

„V dnešní moderní rychlé házené nikdo neodehraje celých šedesát minut, tedy čím více hráčů, tím pro tým lépe. Konkurence se nebojím, naopak ji vítám. Navíc jednou z mých povinností je pomoci mladým v růstu," uvědomuje si Indrák stejně jako to, že se od něj očekává hromada branek.

Vždyť v minulosti patřil k nejlepším střelcům extraligy. „Góly nepočítám ani si v tomto směru nedávám konkrétní cíle. Samozřejmě že mě potěší každá branka, ale priorita je jiná – vítězství týmu. A pokud ten bude vyhrávat, nemusím být nejlepší," pousmál se.

„Každopádně cítím, že mě klub bral coby střelce a pokusím se vydat to nejlepší ze sebe," slíbil.

Menší komplikací v jinak povedené přípravě byl jeho zraněný kotník.

„Naštěstí nic zásadního, jen jsem si jej lehce podvrtl. Čtyři dny klidu ve spolupráci s naší výbornou masérkou Pažourkovou ale vše spravilo a nyní už jsem zcela fit," hlásí Indrák.

„Jinak příprava byla výborná. Samozřejmě ve Francii, kde jsem dva roky působil coby profík, byla díky větší intenzitě tří jednotek za den ještě náročnější, ale pokud vycházíme z poměrů české házené, kde jsme maximálně coby poloprofesionálové, jsme spokojen. Nový kouč Mičola má koncepci, tréninky mají hlavu patu, všichni jsou nadšení. Snad to vydrží a přinese ovoce," přeje si.

Také poslední generálka na úvod soutěže vyšla Zlínu výsledkově na jedničku, když vyhrál turnaj v Bystřici, kde ve finále s přehledem porazil extraligového rivala z Přerova.

„Ale zase tak ideální to ještě nebylo. Ještě bylo v naší hře hodně chyb a v koncovce nepřesností, měli jsme vyhrávat ještě výrazněji, navíc se do hry nedostali mladí tolik, jak bychom chtěli," řekl sebekriticky za tým Indrák.

„Obranu máme dobrou, ještě za pochodu ale budeme muset zapracovat na rychlém přechodu. To chce asi čas," pokyvuje.

Především na první duel extraligy se moc těší. Zlín totiž zajíždí do Hranic, odkud před dvěma roky právě do francouzského Ajaccia odcházel.

„Mám tam hodně kamarádů, prakticky téměř se všemi se znám. Ale žádné vyvolávání, hecování či sázka se nekonala," kroutí hlavou úderná spojka Zlína.

„Domácím bude citelně chybět Stržínek, nebudou prý ani další kluci. I přesto je favorit soupeř, kterému se pokusíme jeho roli znepříjemnit a bodovat. V přípravě jsme s ním odehráli vyrovnanou partii," vzpomíná a sám věří, že po úvodních třech kolech, kdy vyzvou favority soutěže, nebudou bez bodu.

„A kdyby ano, svět se nezboří. Osobně ale věřím, že minimálně dva budeme mít. Hlavně doma musíme bodovat a soustředit se na soupeře nám rovné. Věřím, že se do play off dostaneme. A kdo je favorit na titul? Rozhodně mistrovská Plzeň, která udržela kádr, silné bude i posílené Zubří. Sezona je ale dlouhá a soutěž bude opět vyrovnaná a snad i se šťastným koncem pro nás," dodal s úsměvem Michal Indrák.