VYBERTE SI REGION

Podnikání

Začínali jsme loupáním cibule a mokasínami, říká Vladan Zejda

Výrobní družstvo Obzor Zlín letos slaví 50 let od svého založení. Za tu dobu se toho změnilo hodně. Z malé výroby, která fungovala v podstatě na koleně, se stala moderní firma, která kromě českého trhu svými výrobky zásobuje Rusko i Arábii. Dnes se v Obzoru vyrábějí designové vypínače i dávkovače na léky. Vladan Zejda, předseda výrobního družstva Obzor Zlín, odpověděl na několik zajímavých dotazů.

Akademický architekt Vít Máslo: Vznikl zde příkop mezi developery a veřejností

Střední Morava /ROZHOVOR/ - Kdybychom chtěli vystihnout jeho profesi, tak musíme téměř romanticky říci, že vrací život nevábným koutům měst. Jeho architektonickou stopu najdete v areálu někdejšího pivovaru v pražských Holešovicích nebo v areálu Holešovických mlýnů, či bývalého pivovaru v Praze na Vinohradech. Vít Máslo, spolumajitel kanceláře CMC architects (spolu s Davidem R. Chisholmem), se v současnosti podílí na přeměně zlínského Svitu.

Opravdové potraviny najdete ve Sklizenu

Prodejny Sklizeno najdete po celé republice, své zastoupení samozřejmě mají také v Olomouci a Zlíně. Jakou má firma filozofii, co chystá za novinky i tipy na zdravé mlsání, nám prozradili majitelé prodejen v obou krajských městech.

Přibývá lidí, kteří za pivem cestují a ochutnávají

Pivovar Chomout nedávno oslavil své první narozeniny. Jak se jim po roce daří, co se naučili nebo jaké pivo si dát k rybě, nám prozradili majitelé pivovaru Jaroslav Švarc a Jiří Omelka, a Míša Švarcová, která se stará o chomoutovský hostinec.

Zkuste hovězí maso z Kokor, dělají z něj i výtečné pochoutky

Zemědělské družstvo v Kokorách se soustředí na živočišnou výrobu, především hovězího masa. Má za sebou bohatou historii, bylo založeno v roce 1957 a počáteční výměra obdělávané půdy činila asi 450 ha a 8 ha chmelnic.

Ochutnejte voňavý poklad z Hané

Olomoucké tvarůžky se v minulosti vyráběly na Hané snad na každém větším statku. Původně stolní sýr, který si svůj věhlas získal nejen svou nezaměnitelnou vůní a chutí, ale hlavně svými nutričními hodnotami. S obsahem tuku do 1 % se řadí k nejzdravějším sýrům vůbec.

HSP Food vyrábí uzeniny již 12 let, spojuje tradice s moderním zázemím

Společnost HSP Food vznikla v roce 2003 a od té doby se zabývá kompletní uzenářskou výrobou. HSP je firma střední velikosti, a to zaručuje, že veškeré nadstandardní požadavky zákazníků jsou řešeny v úzkém pracovním kolektivu a během krátké doby. Mimo výrobků uvedených ve stálé nabídce vám v HSP vyrobí jakýkoliv nový druh uzenářského výrobku podle vašich přání a specifikací. Valná většina uzenin z firmy HSP je bezlepková, což zajisté potěší mnohé.

Aby měly vnučky co mlsat, začala jsem čokoládu sama vyrábět, říká Lenka Glosová

Čokoládovna Přerov vznikla 1. června 2013 s cílem prodávat vlastnoručně vyrobené čokoládové produkty, které obsahují pouze 100% kakaové máslo bez ztužených tuků a jiných náhražek.

Dorty Tovaryšová: Vyrobíme pro vás dorty svatební i oblíbené cupcakes

Hledáte zajímavě modelovaný, netradiční a chutný dort? Dort na svatební tabuli, pro sváteční příležitost či dort atypický nebo vtipný? Pak nás neváhejte kontaktovat. Na základě konzultace připravíme „dort na míru zákazníkovi". Dorty připravujeme podle klasických receptů a z tradičních surovin, nepoužíváme žádné přípravky pro zvýšení trvanlivosti, dorty jsou čerstvě připravené dle přání zákazníka.

VOMA: český výrobce masných produktů a uzenin

Společnost VOMA, s. r. o. se zabývá produkcí masa a masných výrobků již od roku 1992. Tehdy došlo k první radikální přestavbě provozovny a prodejny v Moravské ulici v Uherském Brodě, k vybavení novými technologiemi a k získání prvních certifikátů kvality.

U Jadrníčků vaří Náměšťské pivo, stále však česky a tradičně

Dlouholetá tradice vaření piva v Náměšti na Hané se započala už v roce 1590, se začátkem první světové války ovšem vaření piva v Náměšti na dlouhá desetiletí zaniklo. Teprve v roce 2014, o více než století později, pivovarnickou tradici oživil malý pivovar Jadrníček.

Ochutnejte pravá italská sušená rajčata od firmy Marco Přerov

Pomodori secchi – Sušená rajčata aneb lahůdka, kterou si v Česku nevyrobíte. Přírodní sušení ve stabilních podmínkách, jaké jsou v jižní Itálii – ostré slunce, slaný mořský vzduch a bezprašné bioprostředí nelze nahradit žádnou alternativní metodou.

Mr. Coffee: První zlínská pražírna kávy

Kavárnu Mr. Coffee (původní název byl Kavárna v kostce) jsme otevřeli v říjnu roku 2013. Po několikaletých zkušenostech s přípravou kávy a provozem kaváren v zahraničí jsme se rozhodli přenést naše zkušenosti do Zlína a otevřít zde vlastní kavárnu. Naším hlavním cílem je lidem připravit co nejlepší kávu. Snažíme se našim zákazníkům ukázat, že káva je různorodá surovina, která má nepřeberné množství chutí a vůní.

Pálavské vinobraní zve na degustace vína i burčáku a bohatý kulturní program

Mikulov (31. 8. 2015) - Už jen pár dní zbývá do zahájení Pálavského vinobraní. Tato jedinečná třídenní akce se v Mikulově letos koná již po osmašedesáté. Od pátku 11. až do neděle 13. září bude celé město vzdávat hold vínu i místním vinařům.

Mlékárna Valašské Meziříčí získala nejvyšší ocenění za kvalitu svých výrobků

Do sbírky cen, která Mlékárna Valašské Meziříčí pravidelně za své výrobky získává, přibylo v tomto roce i ocenění nejvyšší. A to Mlékárenský výrobek roku 2015 v kategorii jogurtů za výrobek Smetanový jogurt jahoda s vanilkou.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies