VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Deník servíruje italské speciality: Kuře na pomerančích

Region /SERIÁL DENÍKU/ – Příprava kuřete na pomerančích je v gastronomických kruzích méně obvyklá, známější je spíše kachna na pomerančích. Tento masitý pokrm je typický pro období Vánoc, a další zimní období.

6.1.2012
SDÍLEJ:

Kuře na pomerančích.Foto: DENÍK/archiv

Specialista na gastronomii a provozovatel restaurace Hotel Maxi Ristorante v Uherském Hradišti Claudio Rossi ale upozorňuje, že se nejedná o novinku moderní doby. Recept má původ v Toskánsku.

Slávu a věhlas získal tento pokrm již za dob Kateřiny Medicejské, která si jej nechala připravit na svou svatbu s Enricem II. ve Francii. Popularita kachny na pomerančích se rychle rozšířila ve Francii, ale také v Itálii, odkud pochází.

Claudio Rossi zařadil tuto lahůdku, kde kachnu nahradil kuřetem, do jídelníčku své restaurace. Nazval ji jako kuřecí prsa na pomerančích. Při přípravě používá svůj vlastní, originální recept.

Příprava porcí pro 4 osoby:

4 plátky kuřecích prsou
2 pomeranče neošetřené
hl. mouka
máslo
olivový olej
tymián
sůl
1 dcl vývaru
špetka cukru

Kuře obalíme v mouce a opražíme na olivovém oleji do růžova. Po otočení přidáme šťávu z čerstvých pomerančů a chvíli povaříme. Maso osolíme, nastrouháme na plátky masa kůru z pomerančů a okořeníme tymiánem.

Vařte do změknutí. Nakonec do omáčky vmícháme kousek másla a podlijeme vývarem. Citrusovou kyselost doladíme špetkou cukru. Vše krátce prohřejeme do zhoustnutí. Podáváme s opečenými brambory. Dietní verze se obejde bez mouky a bez použití másla.

Příští recept: fettuccine frutti di mare (široké nudle s plody moře)

6.1.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Dopravní nehoda poblíž zlínské Velíkové

Felicia se převrátila na střechu

Dům Donalda Trumpa

Tady strávil mládí Donald Trump

Nový GM Zlína Hosták? Nebojím se, vzkázal. Vyslechne si Čajánka i Lešku

Nic není hotového, jedná se. Novým generálním manažerem hokejistů Zlína se má stát Martin Hosták. Někdejší útočník a v posledních letech hokejový expert a spolukomentátor České televize má ve funkci nahradit odstupujícího Karla Adamíka.

ON-LINE rozhovor s kapitánem zlínských fotbalistů Jakubem Jugasem

Ptejte se již nyní. Kapitán zlínských fotbalistů Jakub Jugas, který s týmem oslavil vítězství v MOL Cupu bude odpovídat na vaše dotazy v úterý 30. května od 11 hodin.

Zlínský Sporťáček nabídl padesátku různých sportů

Na jednom místě vyzkoušet co nejvíce sportů. To byl princip Sporťáčku – festivalu sportu pro děti a mládež, který se konal v rámci doprovodného programu Zlín Film Festivalu na zlínském Stadionu mládeže.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies