VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Deník servíruje speciality: Risotto Al Parmigiano

Střední Morava (Seriál Deníku) - Aktuální jarní a slunečné počasí nutí k lehčí stravě.Ne vždy to musí být jen zeleninové pokrmy. V dnešním receptu poskytne specialista na gastronomi a majitel hradišťského Ristorantne Hotel Maxi, Claudio Rossi, návod na přípravu rizota na italský způsob.

24.3.2012
SDÍLEJ:

Risotto Al ParmigianoFoto: DENÍK/archiv

„Itálie je velkým producentem rýže. Největší rýžoviště se nachází v Lombardii v okolí města Vercelli. V italských kuchyních je rýže oblíbenou surovinou,“ připomíná Claudio Rossi a dodává, že Italové umí připravit rizoto snad na tisíc různých způsobů. „Typickým  rysem pravého italského rizota je jeho krémová konzistence,“ podotýká Claudio Rossi, který nabídl recept na jednoduché, ale mezi gurmány značně oblíbené rizoto. 

K přípravě potřebujeme:

300g rýže Arborio

60g   másla

50g  strouhaného parmazánu

½ sklenky bílého vína

1 cibuli

1 litr vývaru

sůl

Postup:

Do hrnce dáme 20g másla . Přidáme nakrájenou cibuli a sůl, a krátce podusíme.

Vsypeme rýži, kterou  orestujeme. Podlijeme vínem a podusíme pod pokličkou.

Po troškách podléváme vývarem a stále mícháme asi 20 minut, až do zhoustnutí.

Hotové rizoto odstavíme, přidáme  zbylé máslo a nastrouhaný parmazán, a vmícháme do rýže.

Ihned podáváme .

Chuť rizota podtrhnete čerstvým bílým pečivem, potřeným olivovým olejem.

Související článek: Deník servíruje speciality: škeble po neapolsku

 

 

Autor: Redakce

24.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Autogramiáda jezdců Barum Czech Rally Zlín 2017 v obchodním centu Zlaté jablko ve Zlíně.

Na Barum Rally dorazilo 135 posádek, 16 se omluvilo

Ilustrační foto

Trať městské erzety Barumky si lidé mohou v pátek večer projet na kole

Vychutnejte si léto s Deníkem a hlasujte o váš nejoblíbenější podnik

Hlasujte pro svou nejoblíbenější restauraci, hospodu, bar, pizzerii nebo bistro na střední Moravě.

První se opět prezentovali Turci. Itinerář zatím převzalo 132 pilotů

Stejně jako loni i v úterý se jako první v sekretariátě Barum Czech Rally Zlín prezentovala organizátorům 47. ročníku turecká posádka Murat Bostanci – Onur Vatansever.

Startovní listina Barum Rally zdarma ve čtvrtečním Deníku

Deník vám ve svém zítřejším TIŠTENÉM vydání přinese zdarma startovní listinu nadcházejícího víkendového 47. ročníku Barum Czech Rally Zlín. Kromě seznamu pilotů soudobých vozů zde najdete i účastníků 10. ročníku Star Rally. (spo)

ON-LINE: O bolestech zad i cvičení v práci

Co dělat, aby vás nebolela záda? Funguje Vojtova metoda i pro dospělé? A jak si třeba krátce zacvičit během pracovní doby? Nejen na to se můžete ptát vedoucí fyzioterapeutky Kroměřížské nemocnice Pavly Zemanové. 

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení