Venkovní terasa s výhledem na údolí a bohatými možnostmi posezení láká turisty i cyklisty nejen na grilované speciality, ale také další letní pochutiny – domácí limonády, škrábanou zmrzlinu a o víkendech na cimbálovou muziku. Na to, co vše se na terase děje, jsme se zeptali šéfkuchaře hotelu Horal Jaroslava Orsága.

Jaké grilované speciality hostům na terase nabízíte?

Na každý víkend připravujeme aktualizovanou nabídku několika vybraných grilovaných specialit. Hlavním lákadlem jsou steaky z různých částí hovězího masa a grilované ryby – pstruzi či candáti, k nimž pro dochucení připravujeme a servírujeme vlastní bylinková a citronová másla. Doporučuji ale i speciality z našeho stálého menu, domácí dezerty nebo výbornou škrábanou zmrzlinu.

Připravili jste také něco pro děti?

Stálou nabídku dětských jídel jsme rozšířili o novinku, Kulíškovu specialitu. Kolem hotelu Horal vede nová Kulíškova naučná stezka, pojmenovaná po kulíškovi - vzácné sově hnízdící kolem Velkých Karlovic. To nás inspirovalo a pro děti jsme připravili nabídku zdravého dětského jídla s plyšovým kulíškem v ceně. Na terase nechybí ani dětský koutek, který jsme letos přesunuli do zastřešených prostor terasy. Tam jsou děti chráněny před deštěm i ostrým poledním sluncem.

Na co dalšího kromě jídla se návštěvníci grilovací terasy mohou těšit?

Loni si hosté velmi oblíbili neděle s cimbálovou muzikou, proto je letos opakujeme. Každou neděli po poledni se mohou hosté těšit na cimbálovou muziku Vincúch. Při špatném počasí hraje ve vnitřních prostorách, ve Valašské hospůdce.

Když už se k vám na Horal lidé vypraví, co dalšího byste jim doporučoval zažít?

Všechny srdečně zvu, protože u Horalu se dá díky množství různých aktivit opravdu pestře prožít celý den. Velkým lákadlem je relaxační centrum Wellness Horal, kde se můžete nejen vykoupat v termálních bazénech a relaxovat na venkovních i vnitřních terasách, ale také zajít na exotickou masáž či saunové rituály. Kromě toho máme u Horalu lanový park, golfové hřiště nebo půjčovnu segway, v okolí se dá vyrazit na túry i cyklotrasy různé délky a náročnosti a v neposlední řadě na již zmiňovanou Kulíškovu naučnou stezku.

Rozhovor jsme začali tématem grilování – dovolte v této souvislosti osobní otázku: Po celé léto vás čeká grilování „v práci". Co si rád ugrilujete ve volném čase?

Já osobně dávám přednost rybám.

Více informací najdete na www.horal-hotel.cz.