Snowtubingová dráha dlouhá 150 metů je vybudována na rodinné sjezdovce Horal u hotelu Horal, která je ve Ski areálu Razula hlavním centrem lyžařské výuky a zábavy pro děti, mimo jiné proto, že se hned vedle ní nachází i termální bazény s možností koupání.

Snowtubing je v provozu dle aktuálního počasí, zájemci se mohou svézt od 10 do 16 hodin. Pro rodiče s dětmi je to vítaná příležitost, jak si lyžování nebo i koupání v termálních bazénech zpestřit další zábavou. V minulých třech letech jsme tuto příležitost návštěvníkům nemohli nabídnout kvůli nedostatku přírodního sněhu, který je nezbytný pro přípravu snowtubingové dráhy. Letošní zima k tomu naopak nabízí podmínky, jaké jsme už dlouho neměli," říká šéf Ski areálu Razula Luboš Sušila.

Období jarních prázdnin bude ve Ski areálu Razula bohaté i na další zábavu

Tuto sobotu 11. února od 9 do 13 hodin se koná testování lyží LUSTI na sjezdovce Razula.

V neděli 12. února se mohou děti zapojit do závodu O pohár strašidýlka Razuláka na sjezdovce Horal.

V dalším týdnu, od pondělí 13. do středy 15. února, nabídne Ski areál Razula oblíbenou akci Valentýnské lyžování za hubičku. Páry, které na pokladně prokáží svou zamilovanost, dostanou k jednomu zakoupenému celodennímu skipasu Razula druhý zdarma.

V sobotu 18. února si na své přijdou běžkaři díky závodu Noční stopa Valachy. Závod s intervalovým startem začne v 18 hodin u hotelu Galik, trasa dlouhá 15 kilometrů povede údolím Léskové a podmínkou účasti je použití čelovek. Ještě přes setměním, od 16 hodin, budou připraveny i dětské závody na kratší vzdálenosti.

Více informací: www.razula.cz

Období od února do poloviny března, kdy mají školy jarní prázdniny, představuje pro Velké Karlovice vrchol zimní sezóny. Tu letošní provází nejlepší sněhové podmínky za poslední léta. Na sjezdovkách místních ski areálů je 50 až 80 centimetrů sněhu.

Ve Ski areálu Razula, který je součástí karlovického Resortu Valachy, jsou v provozu všechny tři sjezdovky a na své si v okolí přijdou i milovníci běžeckého lyžování.

Resort Valachy nabízí v únoru poslední volné pokoje v hotelech Lanterna a Horal. Na březen jsou ještě pokoje k dispozici. „Pro rodiny jsme opět připravili oblíbený zvýhodněný pobyt s ubytováním dětí zdarma a zahrnující skipas, neomezený vstup do termálních bazénů a další bonusy včetně každodenních dětských animačních programů. Právě pestrost nabídky a kvalitní vyžití je tím, co k nám hosty láká. Zájem o zimní pobyty je velmi podobný jako v minulých letech," dodal generální ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.