Například jód - upravuje funkci štítné žlázy a podporuje látkovou výměnu. Vápník - ovlivňuje kvalitu kostí, má protialergické účinky. Draslík - snižuje krevní tlak a zvyšuje proces vylučování škodlivin z organismu. Sodík - vyrovnává hladinu kyselého a zásaditého prostředí v těle. Hořčík - odstraňuje únavu. Selen - ničí viry a zpomaluje proces stárnutí pokožky. Výzkumy prokázaly, že tyto prvky se v solných jeskyních uvolňují mnohem intenzivněji než ve volné přírodě. V průběhu pobytu v solné jeskyni (45 min) vdechujeme tolik prospěšných látek, kolik odpovídá týdennímu pobytu u moře. Stačí se jen usadit v relaxačním lehátku, zaposlouchat se do uklidňující hudby a dýchat.

Kromě klidu, odpočinku a relaxace má solná jeskyně pozitivní vliv na podporu a léčbu například horních a dolních cest dýchacích (astma, záněty dutin, respirační alergie), dermatologické potíže (kožní alergie, lupénka), srdečně-cévní onemocnění (hypertenze, stavy po infarktu, oběhové poruchy), nedostatečnou imunita dětí i dospělých, stres, stavy únavy, deprese atd. Využití je také velmi významné pro sportovce a těžce pracující, kteří po zátěži potřebují doplnit energii. Důležité je také to, že při pobytu v solné jeskyni můžete v příjemném prostředí zapomenout na všední starosti a příjemnou relaxací udělat něco pro své zdraví. Pravidelná návštěva dětí z mateřských školek a snížení nemocnosti dětí je toho jen důkazem, že prevence má svůj nezanedbatelný význam.

Ještě jste to nezkusili? Předplatné do solné jeskyně může být i vhodným dárkem pro Vaše nejbližší. Jsme tady pro Vás, od pondělí do pátku od 8 hodin. Informace na telefonu – 739 634 361.