VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Zážitková restaurace Vyhlídka, ráj pro gurmány i laiky

Velké Karlovice /PR ČLÁNEK, FOTOGALERIE/ – Zážitková gastronomie. Pojem, o němž jsem ještě před nedávnem neměl takřka žádné pojetí, který se však stále častěji objevuje v nabídkách restaurací či hotelů a mezi milovníky dobrého jídla je stále vyhledávanější.

31.1.2011 3
SDÍLEJ:

Zážitková restaurace Vyhlídka, ráj pro gurmány i laiky.Foto: DENÍK / Michal Burda

Co se za tímto slovním spojením skrývá, jsem měl možnost poznat před několika týdny ve Velkých Karlovicích. Ve zdejším Spa hotelu Lanterna otevřeli jednu z prvních zážitkových restaurací na Moravě.

Vznikla v prostorách bývalé zimní zahrady hotelové restaurace a díky pohledu do údolí, který se skrze prosklené stěny nabízí, dostala název Vyhlídka.
Spolu s mou partnerkou jsme se nahlásili ve velké hotelové restauraci, kde se nás ujal číšník a odvedl nás krátkou chodbou do Vyhlídky.

Čekala nás místnost moderního střihu, příjemně vytopená, kde se o příjemné nenásilné osvětlení starala řada lustrů se zajímavě tvarovanými papírovými stínidly. Kolem několika prostřených stolů je možné usadit až čtyřiapadesát hostů, my jsme zde však byli zcela sami. Vybrali jsme si místo v rohu restaurace, abychom měli celou místnost na očích.

V restauraci Vyhlídka nabízejí takzvané degustační menu o čtyřech až šesti chodech, také večerní menu s výběrem z jídelního lístku s různým zaměřením a důrazem na domácí produkty. Pestrý je také vinný lístek, kde je možné vybírat z více než sta druhů domácích i zahraničních vín.
Jdeme na to

Degustační menu, které jsme si zvolili my, zahajovala variace domácích uzenin, k nimž nám obsluha přinesla teplé pečivo a čerstvé máslo.Následovala hříbková polévka, díky najemno nakrájeným houbám téměř krémová a dle mého názoru s ideální teplotou pro servírování.

Jako hlavní chod přede mne číšník položil králičí stehýnko s kaštanovým přelivem a bramborovým suflé, má partnerka si zvolila grilované kotletky s pikantním dipem.

Menu uzavíral zákusek, oříškový řez s vanilkovou zmrzlinou a jablkový závin. Zapomněl jsem uvést, že k pití přítelkyně ochutnala červené víno odrůdy Modrý Portugal z vinařství Michlovský. Já jako řidič jsem se spokojil s třetinkou nealkoholického piva.

Přiznám se, že ještě ve chvíli, kdy jsme do restaurace Vyhlídka vstupovali, jsem neměl takřka žádnou představu o tom, jak budou následující minuty vypadat. Nepatřím do skupiny lidí, kteří si potrpí na okázalost a přehnaně luxusní restaurace. Nic takového se ale ve Velkých Karlovicích nekonalo. Příjemné a téměř romanticky působící prostředí i ochotná obsluha nám připravily pěkný večer.

A nesmím zapomenout na to hlavní. Jídlo bylo skvělé. A bylo ho tak akorát. Pokud bych byl odborník na gastronomii, možná že bych v servírovaných pokrmech objevil nějakou chybičku. Jako laik můžu říct jen jediné: Skvěle jsem si pochutnal.

Autor: Michal Burda

31.1.2011 VSTUP DO DISKUSE 3
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Balóny nad Olomoucí.
46

FOTO, VIDEO: Balonová show ozdobila nebe nad Olomoucí. Podívejte se

Vedoucí fyzioterapeutka Kroměřížské nemocnice Pavla Zemanová

ON-LINE: O bolestech zad i cvičení v práci

AKTUALIZUJEME

OBRAZEM: Dožínky Zlínského kraje

Na Velkém náměstí v Kroměříži v sobotu pokračoval hlavní program krajských dožínek. Přihlížející viděli krojovaný průvod, slavnostní zahájení a předání dožínkového věnce krajskému hejtmanovi. 

Zoo se raduje z dalších mláďat

Chovatelé ve zlínské zoo mají další důvod k radosti. Početná šedesátičlenná kolonie plameňáků růžových se rozrostla o čtyři mláďata. Malí plameňáci se vylíhli na začátku července a díky skvělé péči rodičů zdárně prospívají. Stejně úspěšně se daří i dvěma malým samečkům u lemurů kata.

Pamětník Jiskry Otrokovice v první lize. Byl to malý zázrak, vzpomíná Gajdůšek

Už jsou v zapomnění. Většina z nich ani nežije. Byli to přitom oni, kdo před 53 lety do Otrokovic přinesli slávu. Na malém stadionku se na škváře kopala první liga. V sezoně 1964/1965 jezdily do míst současného moderního sportovního areálu na Baťově hvězdy tehdejší doby Tomáš Pospíchal, Andrej Kvašňák, Josef Masopust nebo Ivo Viktor.

AUTOMIX.CZ

Vybíráme ojeté SUV do 300 tisíc. Jaké koupit? A jakým se radši vyhnout?

Sportovně užitková vozidla vládnou světu a to nejen mezi novými auty, ale jejich obliba výrazně roste i mezi ojetinami. Pojďme se tedy podívat na to, jaké možnosti máte, když si chcete pořídit ojeté SUV s relativně omezeným rozpočtem. Probereme si SUV do 300 tisíc a koukneme na pět kusů, které za to stojí. A také na pět, jimž byste se měli vyhnout.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení