Protože došlo k požáru v bezprostřední blízkosti silnice, byla mezinárodní komunikace na Slovensko asi hodinu a půl uzavřena. Kamiony tak tvořily před a za obcí dlouhé kolony. V koloně se zdrželo také několik autobusů ČSAD Vsetín. Osobní auta policisté k obci vůbec nepouštěli a ve Vizovicích nechávali řidiče se otočit.

„Oznámení o požáru jsme zaznamenali krátce před jednou hodinou. Na místě byla jako první jednotka z Vizovic. Hasiči násilím vniknuli do místnosti odkud před objekt vynesli muže ročníku 1955, který nejevil známky života. Vizovičtí hasiči se společně s kolegy ze Zlína pokoušeli muže resuscitovat, ovšem bezvýsledně. Přivolaná lékařka pak už jen zkonstatovala smrt," informoval Libor Netopil, mluvčí krajských hasičů.

Podle něj měli také hasiči podezření, že se v objektu může nacházet více osob.

„To se nepotvrdilo. V domě se však našel uhynulý pes," doplnil Libor Netopil. Podle mluvčího se příčina požáru vyšetřuje. Samotný požár nebyl zřejmě příliš intenzivní. Z vnějšku není na objektu požár téměř znát.

„V interiéru však došlo k silnému zakouření. Oheň neměl dostatek kyslíku a tak v místnosti spíše doutnal," poznamenal mluvčí.

„Vyšetřování je teprve na začátku a příčinu úmrtí nám jak doufáme prozradí nařízená pitva," doplnil Petr Jaroš, mluvčí zlínských policistů.

Provoz se podařilo obnovit krátce před třičtvrtě na tři.