Aniž by došlo k panice, zákazníci opustili spořádaně prodejnu ještě před příjezdem hasičských jednotek. Ty se sjely na místo události dvě a to z centrální stanice Zlín a jednotka hasičů města Zlína. K požáru vyjely tři automobilové stříkačky.

„Když na místo požáru přijela jednotka hasičů, byla už většina návštěvníků mimo objekt. Žádná osoba si nestěžovala na dýchací problémy,“ uvedl za krajské hasiče mluvčí Roman Žemlička.

Podle něj hasiči během průzkumu objevili silně zakouřenou provozní místnost. S termokamerou se proto snažili určit ohnisko požáru.

„Termokamera však nepotvrdila žádnou zvýšenou teplotu. Hasiči začali znovu prozkoumávat vnitřní prostory,“ zmínil Roman Žemlička s tím, že se hasičům nakonec podařilo objevit zdroj zakouření.

„Tím bylo větší množství nečistot v anglickém dvorku, kde návštěvníci běžně odkazují nedopalky cigaret. Tyto nečistoty začaly hořet. Kouř se dostal šachtou do technické místnosti, kde následně zareagoval hlásič elektrické požární signalizace,“ vysvětlil Žemlička.

Hasiči podle něj žhnoucí nečistoty uhasili vysokotlakým proudem vody a technickou místnost přirozeně odvětrali a zkontrolovali, zda se v anglickém dvorku nevyskytují další ohniska požáru.

„Při požáru nedošlo ke zranění osob a předběžná škoda byla vyčíslena na pět tisíc korun,“ doplnil Roman Žemlička s tím, že na místo požáru se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů.