„Nejdřív se kouřilo palubní desky vozidla, pak ale když jsem stála na semaforu, ten kouř byl čím dál hustější, proto jsem později odbočila v plné rychlosti do vedlejší ulice, abych nikoho neohrozila. Všude kolem byli totiž lidé a hlavně děti," popsala dramatické okamžiky ve středu řidička osobního vozidla Ford, který začal za jízdy hořet.

Tuto pohotovou reakci řidičky také ocenili i zasahující hasiči I když byli na místě události rychle, vozidlo přesto plameny pohltily a z něj zůstalo jen ohořelé torzo.

Společně s řidičkou jel ve vozidle kromě spolujezdkyně – majitelky auta i její dvanáctiletý syn, který matku upozornil na ohnivé hořící zbytky, které mu prý padaly kolem jeho noh. Naštěstí požár nikoho nezranil. Všichni stačili vozidlo opustit včas.

„Tři minuty stačily jednotce profesionálních hasičů centrální stanice Zlín, aby dorazila na místo hlášeného požáru osobního vozidla, ke kterému došlo na parkovišti u objektu základní školy na ulici Štefánikova v centru Zlína.

V dalších minutách se k profesionálním hasičům připojila i jednotka hasičů města Zlína z Prštného. I přes to však došlo k prudkému rozvoji plamenného hoření, které zasáhlo celý interiér osobního vozidla zn. Ford," informoval mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Podle něj po uhašení požáru a ochlazení vraku vozidla bylo místo události předáno vyšetřovateli hasičů. Podle něj, z výpovědi řidičky vozidla bylo zjištěno, že ke vzniku požáru došlo už za jízdy, kdy z palubní desky vozidla začal vycházet kouř.

Bezprostředně po zastavení se objevily plameny, které rychle zaplnily celý interiér. Zachránit se podařilo pouze osobní věci řidičky a spolujezdců.

„I přes stresující situaci dokázala řidička vozidlo rychle odstavit na parkoviště a to tak, že následný požár neohrozil okolí," vyzdvihl reakci řidičky Fordu Libo Netopil. Doplnil, že příčinou vzniku požáru se nadále zabývá vyšetřovatel zlínských hasičů.