„Policie nás požádala o otevření domku v Trnavě. Následně při ohledání objektu nalezli hasiči tělo jednašedesátiletého muže. Na místě také zjistili, že zde došlo k zakouření objektu, zřejmě z kamen, která podle slov vyšetřovatelů nebyla v dobrém stavu," uvedl za krajské hasiče tiskový mluvčí Libor Netopil.

Podle něj, protože zde nedošlo k požáru a na místě bylo mrtvé tělo, předali hasiči věc Policii ČR k dalšímu šetření.

„Rodina zemřelého muže oznámila, že jejich příbuzný dlouho nevychází z domu, proto byla na místo vyslána hlídka policie. Ta následně zjistila, že objekt je uzavřen a nikdo nereaguje, proto k otevření objektu požádali hasiče," přiblížila za krajskou policii mluvčí Monika Kozumplíková.

Dodala, že při prohledání domku muž ležel na posteli a nejevil známky života. Podle vyjádření tiskového krajských policistů Pavla B. Stránského, policie bude úmrtí vyšetřovat jako možný nedbalostní trestný čin.

„Lékařka na místě ohledání určila smrt z neznámých příčin. Byla nařízena zdravotní pitva. To je běžný postup v případě těchto úmrtí," ujasnil za krajskou polici její mluvčí.

„Občas k nám chodil do obchodu, vždy býval hovorný a usměvavý," popsaly jej prodavačky z blízkého obchodu. Také sousedé v okolí domu mrtvého R.U. jsou zprávou zaskočeni.

„Dříve býval zedník a pomáhal tady. Teď ale už nepracoval a tak si občas dal nějakou skleničku," vzpomínal jeden ze známých mrtvého muže, který ale také nechtěl prozradit své jméno. Jak ale uvedl, muž míval v domě již dříve zakouřené zdi.