Sedmašedesátiletá žena a devětašedesátiletý muž – druh a družka, kteří zůstali po výbuchu v sutinách, byli převezeni vrtulníky do Fakultní nemocnice v Brně na popáleninové centrum.

„Žena je popálená, má poškozené dýchací cesty a muž má také popáleniny," zmínil mluvčí krajských zdravotních záchranářů Petr Olšan. Žena má podle mluvčího brněnské fakultní nemocnice Pavla Žára popáleniny 2. stupně zhruba na 20 procentech těla a momentálně je v umělém spánku. Muž utrpěl popáleniny v menším rozsahu.

„K místu neštěstí byl povolán psovod se psem speciálně cvičeným na prohledávání sutin," uvedl za krajské hasič mluvčí Libor Netopil. Dům po výbuch nehořel. „Zřítilo se ale pár nosných stěn," informoval Libor Netopil. Část domu se zřítila směrem do dvora, proto nebylo nutné nechat celou ulici uzavřenou.

„Je to hrozné, ty lidi znám. S paní se potkávám, povídáme si a teď tohle. To je neštěstí," uvedla sousedka zraněných z nedalekého domku. Zmínila, že ví, že zraněná žena se svým druhem vařila na propanbutanové lahvi. „To se ale musí hlídat, dobře upevnit," dodala s tím, že tak vaří také.
Policisté z domu navíc vynesli několik zbraní. „Jestli je měl majitel legálně, bude předmětem vyšetřování," konstatovala policejní mluvčí Lucie Javoříková.

„Přítomný je také starosta obce Tlumačov i zástupci vedení města, kteří spolupracují se složkami IZS," doplnil Libor Netopil. „Bohužel momentálně jsem zaneprázdněn v souvislosti s událostí," stačil jen říct starosta Tlumačova Petr Horka. Za posledních pět měsíců vyráželi hasiči k neštěstí v obci potřetí. V září se vystřídalo u požáru seníku v družstvu třicet jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. V prosinci hořelo v hale Metalšrotu. Jen za letošní rok museli hasiči v kraji zasahovat již u několika velkých požárů. Jen dva z nich hasili poslední lednový víkend na Zlínsku. Bohužel, při jednom z nich zemřel člověk. Neštěstí se stalo v neděli ráno kousek od průmyslového areálu ve zlínských Malenovicích. V zahradní chatce zde uhořel muž. Jen den před tím v sobotu hořel dům ve zlínské části Veliková. Zde byla způsobená škoda vyčíslena na 4 miliony korun.

Čtěte také: 

Pět obětí požárů, tři desítky žhářů policie nedopadla

Požár haly Metalšrotu Tlumačov: Děsivý požár zamezil lidem větrat

Požár rodinného domu ve Velikové: škoda dosáhla čtyř milionů korun