Ani to mu však nestačilo na získání titulu, ze kterého se raduje Roman Odložilík, jenž dojel na Valašsku se svým vozem Škoda Fabia Super 2000 druhý a po čtyřech stříbrech v řadě konečně má titul.

,,Soutěž byla opravdu velmi těžká, přičemž my jsme zisku titulu podřídili i taktiku na tento závod. Zbytečně jsme se nehnali do předu a snažili se hlídat si pozici zaručující titul. Jsme nesmírně rádi, že se to po dlouhém snažení konečně podařilo," radoval se v cíli vsetínského podniku Roman Odložilík.

Trochu smutným hrdinou byl ve Vsetíně domácí jezdec Miroslav Jakeš. Tomu ani vítězství v posledních dvou podnicích šampionátu nestačilo na celkový triumf. ,,Titul sice nemáme, ale jsem i tak nadšený. Roman měl sezonu výborně rozjetou a asi ji jej zasloužil," přiznal sportovně vítěz rally Miroslav Jakeš. ,,Dnešní závod se pro nás od začátku vyvíjel velmi dobře, auto fungovalo skvěle a my zbytečně nechybovali. Sezona celkově byla pro mě osobně jedna z nejúspěšnějších a chtěl bych tímto poděkovat celému týmu za skvělou přípravu vozu a spolupráci v celé sezoně," vzkázal na dálku všem, kteří na jeho úspěších mají podíl Miroslav Jakeš, jenž kromě druhého místa absolutně získal v sezoně i titul mezi produkčními vozy a mezi juniory.

Výsledky – Partr Rally Vsetín, poslední osmý podnik MČR ve sprintrally:

1. Jakeš / Novák (Mitsubishi Lancer Evo IX) 40:58.3 minut, 2. Odložilík / Tureček (Škoda Fabia S2000) – 29,5 vteřin, 3. Sýkora / Škardová (Ford Fiesta R5) – 35,9, 4. Cvrček / Šálek Škoda Fabia – 56,2, 5. Dohnal / Venclík (Peugeot 207) –57,6, 6. Tlusťák / Vágner(Škoda Fabia) – 01:29,4 minuty, 7. Adolft / Gross (Škoda Fabia S2000) – 1:33,8, 8. Březík / Omelka (Mitsubishi Lancer Evo IX) – 1:42,1, 9. Pešl / Pešek (Mitsubishi Lancer Evo IX) –1:50,1, 10. Trnovec / Staněk (Škoda Fabia S2000) –1:51,0.

Konečné pořadí šampionátu sprintrally 2013: 1. Odložilík, 2. Jakeš, 3. Sýkora.

Více čtěte v pondělním tištěném vydání Deníku.

Autor: Jiří Hejtmánek