I přes velké horko se od druhé hodiny návštěvníci jen hrnuli: stavěli stany, popíjeli piva a bavili se u vystoupení kapel, které měly tradiční pohodovou atmosféru odstartovat.

Letos se lidé mohou těšit na mimořádný výběr piv více než čtyřiceti druhů, které jsou rozděleny do tří zón: speciálů, klasických pivovarů a těch z regionu.

„Kamínka jsou známá svou pohodovou atmosférou v krásném areálu, kde potkáte příjemné lidi. Ten program okolo a super hudba to pouze doplňuje,“ podotkl za organizátory Jan Svoboda.

Následky noční bouřky 10. srpna 2017 v Morkovicích
Morkovicemi prý prolétl kulový blesk, připomínal výbuch raketoplánu

Pivem navíc nehasí návštěvníci jen žízeň. V rámci sobotního programu se můžou těšit na několik pivních her. Po celou dobu je také připravena pivní olympiáda.

A pořadatelé letos mysleli i na přírodu. Klasické kelímky totiž nahradily vratné plastové, vyrobené v originálním designu právě pro tuto akci.

Slunce, pivo, hudba. Tři slova, která dohromady tvoří téměř ideální kombinaci a lidé to dávali najevo.

„Je to tady skvělý jako každý rok. Jezdíme pravidelně už asi patnáct let a rozhodně si nemůžeme stěžovat. Je to takový skoro rodinný festival, kde potkáváte známé tváře z minulých let. No a navíc super výběr piv. Co víc si člověk může přát,“ podělil se o své dojmy Petr Ambrož z Kroměříže.

I ti, co na Kamínka dorazili poprvé, byli spokojeni. „O slavnostech nám vždycky vykládali kamarádi, tak jsme letos taky přijeli, protože chceme vidět Vypsanou fixu. Jinak zatím dost dobrý. Sice trochu vedro, ale tak máme slunečník a pivo, takže to jde,“ usmála se Kateřina Smolná z Brna.

Ochutnávejte piva a staňte se olympionikem!
Po oba dva dny konání Pivních slavností probíhá na Kamínce velká pivní olympiáda, do které se mohou zapojit jak jednotlivci, tak i skupiny, ať už jsou na Slavnostech od pátku, anebo do areálu dorazí až dnes. Na této olympiádě je potřeba projít třemi pivními zónami – zónou pivovarů, regionálních pivovarů a speciálů a zdolat dvacet libovolných piv z různých pivovarů. Všichni účastníci pivní olympiády získají drobnou odměnu za odvahu otvírák na lahve, a navíc mohou vyhrát lákavé ceny, pokud odevzdají hrací kartu se stvrzenou ochutnávkou zmíněných dvaceti piv. Hraje se o pivní ceny a také o permanentky na další ročník Pivních slavností 2018. Přijďte povzbuzovat borce anebo se přímo zapojit do pivní výzvy a stát se olympionikem!

Novinky? Dvakrát tolik piv a také autogramiády
Návštěvníci letošního dvaadvacátého ročníku Pivních slavností si z něj mohou odnést hned několik suvenýrů, kromě vratných kelímků v originálním designu také autogramy až sedmi kapel. Letošní Slavnosti mají mnoho novinek, nejen autogramiády kapel ale především zónu pivních speciálů, nabídku dvojnásobného počtu piv ve třech kategoriích pivovary, regionální pivovary a pivní speciály a navíc pivo z tanku.
„Napočítali jsme dokonce více jak čtyřicet druhů piva“, doplňují pořadatelé. Krásné přírodní prostředí rekreačního areálu Kamínka, pestrý výběr kvalitních piv, gastronomické stánky s bohatou nabídkou specialit, nabitý hudební program, kterým provází duo sličných moderátorek: to jsou důvody, proč rozhodně stojí za to vyrazit na Slavnosti piva Kamínka.

Veronika Pudelková