Poslední rozloučení se zemřelými dívkami se konalo v nivnickém farním kostele svatých Andělů strážných. Chrám byl zcela zaplněný lidmi, takže několik stovek jich muselo zůstat venku a poslouchat zádušní mši z reproduktoru.

Rakve se zemřelými dívkami byly umístěny v kostele před oltářem společně s kyticí a velkou společnou fotografií. Ta pak byla při cestě na hřbitov nesena v čele smutečního průvodu.

Mši zahájil duchovní správce nivnické farnosti P. Petr Martinka recitací básně zemřelé Natálie Čaňové s názvem Smutek. Poté kněz v promluvě konstatoval, že ač to většinou nechápeme, má každá smrt určitý smysl, jenž většinou bývá skrytým upozorněním na něco, co často pochopíme až v budoucnosti.

Na hřbitově se s oběma nebohými děvčaty loučili u mikrofonu nejen zástupci jejich kamarádů, starostka obce Vladimíra Kaislerová, ale s kytarou a vlastní písní tatínek Natálie Břetislav Čaňo a zástup jeho kamarádů motorkářů.

Poslední rozloučení s dalšími dvěmi oběťmi sobotní havárie, sedmileté Klárky a osmnáctileté Beaty, se bude konat v sobotu 17. listopadu v kostele svatých Cyrila a Metodějě v Březové. Pro účastníky pohřbu z Lopeníka tam místní radnice zajistila mimořádné autobusové spojení.

„Odjezd autobusu od Monte Lope je ve 12:45 hodin, zastavuje na všech zastávkách. V případě naplnění jede ještě jedenkrát. Odvoz zpět je v 16 hodin od kostela v Březové," informují představitelé Lopeníka na obecním webu.