„Chtěl po nich, aby si objednaly rakev, protože ji budou už brzy potřebovat," popsala zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

A nebylo to poprvé. Stejně na úřednice útočil i začátkem roku, kdy na úřadu vyhrožoval, že je všechny postřílí. „V obou případech se choval velmi agresivně, křičel na ženy v kanceláři i na chodbě. V případě odsouzení může strávit za mřížemi až šestnáct měsíců," dodal mluvčí.
Dvaapadesátiletý muž ze Zlína je totiž obviněn z přečinu nebezpečné vyhrožování. Dopustil se ho v době, kdy byl za stejný trestný čin pravomocně odsouzen Okresním soudem ve Zlíně k odnětí svobody na čtyři měsíce s podmíněným odkladem na zkušební dobu osmnáct měsíců.

Když hlídka muže zadržela krátce po posledním incidentu při silniční kontrole, tvrdil, že nikomu smrtí nevyhrožoval, že pouze zvýšil hlas. Policisté ho umístili do cely a následující den podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby z důvodu opakování trestné činnosti, pro kterou je stíhán a z důvodu obavy, že vykoná trestný čin, kterým hrozil. Soudkyně návrhu vyhověla a policisté muže odvezli do Vazební věznice v Olomouci.

„Nenapravitelný muž má čtyři záznamy v rejstříku trestů. Mimoto je dobře známý pracovníkům na přestupkovém oddělení zlínské radnice, kteří ho za posledních pět let již desetkrát řešili pro přestupky proti občanskému soužití související s jeho agresivitou," dodala Kozumplíková. (hed)