Sedmačtyřicetiletý muž z Březové, který má na svědomí vraždu svého o osm let mladšího bratra, totiž za pár týdnů stane před zlínským krajským soudem. Ten by jej mohl potrestat vězením i na osmnáct let.

Peníze, alkohol, hádky anebo kombinace všeho dohromady. To jsou tři nejčastější důvody, pro něž člověk zabije člověka. U únorového případu z Březové to byla právě kombinace alkoholu a hádek. Mladší z bratrů tomu staršímu nejprve vyčítal, že nemá práci a pak jej vyhazoval z domu s tím, že tam nemá co dělat. Staršímu muži se samozřejmě takové jednání svého sourozence nelíbilo a začal se bránit. Nejprve slovně. „Hádka však neustávala. Po slovní přestřelce vzal starší z dvojice největší nůž, který byl v kuchyni, a svého bratra bodl pod žebra," popsala v únoru zlínská krajská policejní mluvčí Jana Macalíková. Ještě předtím počastoval svého příbuzného slovy: „To máš za to, nemáš rýpat."

Devětatřicetiletý muž prý nejprve chvíli stál a prohlížel se, pak se skácel k zemi. „Bohužel už mu nepomohli ani další lidé, kteří v tu dobu byli v domě a poraněnému muži zavolali záchranku. Vážnému zranění muž podlehl po převozu do uherskohradišťské nemocnice," doplnila policejní mluvčí.

Místní lidé z obce potvrdili, že hádky v této rodině byly poměrně častým jevem jejich každodenního života.

Obviněný muž je od té doby ve vazební věznici, kde čeká na soud. Ten by mohl být již zanedlouho. „Na obviněného muže jsem již podal obžalobu," potvrdil státní zástupce Leo Foltýn s tím, že termín hlavního líčení zatím nebyl stanovený.

V tomto roce šetřili kriminalisté v kraji dvě vraždy a dalších pět pokusů. Všechny pachatele se podařilo dopadnout. „Vroubek" má tak policie zatím za loňský rok. Doposud se jí totiž nepodařilo dopadnout vraha starého pána ze Slopného na Zlínsku, kterému někdo vzal život loni v září.