Informaci se Deník dozvěděl od důvěryhodného a dobře informovaného zdroje, který si nepřál zveřejnit své jméno. To má redakce k dispozici.

Kroměřížští policisté však tuto zprávu nechtěli potvrdit.

„Při běžné silniční kontrole na ulici Tovačovského v Kroměříži byl zadržen jednačtyřicetiletý muž, u kterého test prokázal užití amfetaminu a metamfetaminu,“ uvedla jen za kroměřížskou policii mluvčí Barbora Balášová.

Nechtěla však potvrdit, zda se skutečně jedná o Martina Bódiše a zda se ve vozidle nacházelo větší množství drog s tím, že se blíže k případu policie nebude vyjadřovat.

Stejně mlčí i známí a příbuzní Martina Bódiše.

„Rozhodně se k tomu nechci vyjadřovat,“ uvedla jen bývalá manželka Bódiše Ivana Bódišová.

Podle Barbory Balážové se policie obrátí na znalce, kteří určí množství užitých návykových látek v krvi zadrženého řidiče. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku jízda pod vlivem návykových látek, za což mu hrozí jeden až dva roky zákazu řízení a pokuta ve výši až 20 tisíc korun.

„Pokud však znalci určí, že měl v krvi vyšší množství návykových látek, pak se posoudí, zda se nejdná o trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky,“ vysvětlila Barbora Balášová.

To by tak pro zfetovaného řidiče dle dostupných faktů znamenalo, že může pak zpytovat své svědomí za mřížemi až jeden rok a za volant si nesedne až deset let.

Co se týká údajného velkého množství drog ve vozidle, zákon hovoří jasně: záleží na množství, které je v držení pachatele. Obecně však za držení psychotropních látek hrozí až pětileté vězení

Deník se pokusil spojit i s Martinem Bódišem, aby si ověřil, zda byl skutečně kroměřížskými policisty zadržen. Telefonní číslo Martina Bódiše, které má  k dispozici, však bylo celý den nedostupné.

Martin Bódiš byl podezřelý z kruté vraždy otrokovického podnikatele Pavla Nevařila, kterého v září roku 2001 někdo v jeho bytě ubodal třiceti ranami nožem.

Tenkrát se ale polici nepodařilo Bódišovi prokázat vinu.Teprve až vyšetřování speciálního týmu Tempus ukázalo právě na Martina Bódiše. Krajský soud ve Zlíně pak Bódiše odsoudil dvakrát po sobě ke čtrnácti letům vězení. Vrchní soud v Olomouci ale byl pokaždé proti.

Martina Bódiše v listpadu roku 2015 krajský soud napotřetí zprostil viny a vrchní soud tento verdikt posvětil. Nejvyšší soud pak loni v červnu smetl ze stolu dovolání státního zástupce proti rozhodnutí vrchního soudu.

„Pro podání dovolání nebyly shledány důvody," uvedl tenkrát za Nejvyšší státní zastupitelství mluvčí Petr Malý. (voz)