Ještě před oficiálním začátkem akce se mezi sebou poprali 23letý muž ze Vsetínska a 19letý mladík z blízkého zahraničí. Vzájemnou potyčku ukončila rána lahví od alkoholu do hlavy mladšího muže. Násilník udeřil takovou razancí, že se láhev rozbila a způsobila napadenému muži krvácející zranění na hlavě a lehký otřes mozku. Oba byli pod vlivem alkoholu.

Jen shodou okolností však celý incident neskončil s mnohem vážnějšími následky. Agresorovi policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a přečinu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, za což mu hrozí trest odnětí svobody.

Řídil s téměř dvěma promile

S alkoholem měl problém i další návštěvník festivalu. Krátce po čtvrteční půlnoci zastavili policisté osobní automobil tovární značky Seat. Během kontroly zjistili, že 21letý řidič si za volan troufl i přesto, že byl pod vlivem alkoholu. Nadýchal 1,8 promile. Cizinec je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až roční pobyt za mřížemi.

Během prvního dne se stala i na první pohled vážná dopravní nehoda. Krátce před 20. hodinou došlo v ulici Zlínské ve Vizovicích ke střetu osobního vozidla s chodcem. Automobil řízený 22letým mužem ze Vsetínska narazil do 41letého muže, který přecházel silnici. Přestože šlo o čelní střet a sražený muž skončil po nárazu do předního skla automobilu na vozovce, utrpěl pouze lehčí poranění.

Dramatické okamžiky si z festivalu odveze i šestatřicetiletý muž, který dorazil z Královéhradeckého kraje. Asi o půl třetí v noci šel centrem Vizovic ke svému automobilu, ve kterém chtěl přespat. 
V momentě, když se chystal přejít most v ulici Pardubská, doběhl k němu mladík, který vytáhl nůž a vyžadoval po něm peníze. Napadený muž se bránil, ale po jedné z ran pěstí do obličeje upadl na zem. Mladík muže zaklekl a ze zadní kapsy mu vytáhl peněženku se všemi doklady a více než tisícikorunovou hotovostí. Ihned poté z místa činu utekl směrem do centra Vizovic. Napadený muž vše oznámil na linku 158 a do několika minut již policisté začali s prověřováním loupeže.

Z městského kamerového systému zjistili, že napadeného před útokem sledoval jim již dobře známý osmnáctiletý mladík. Ihned po něm začali pátrat a krátce před čtvrtou hodinou ranní jej zadržela hlídka z obvodního oddělení ve Vizovicích na ulici Štěpská. V případě prokázání viny hrozí mladíkovi za spáchání loupeže až desetiletý trest odnětí svobody.

Autor: Šárka Škubalová