Krajský soud ve Zlíně začal projednávat tři roky starou vraždu znovu v pondělí 2. listopadu. Mord by se možná dodnes nepodařilo objasnit, kdyby noví majitelé nemovitosti, kterou jim loni v listopadu obžalovaný prodal a kde mělo k vraždě dojít, nečistili studnu. Právě v ní byly letos v březnu nalezeny kosterní ostatky zavražděného muže.

„Je to její verze," tvrdí údajný vrah

Celý otřesný příběh se měl odehrát v domku Oldřicha Nováka v Honěticích, kde jej kamarád v ten den navštívil. Oba společně i s družkou Nováka popíjeli slivovici, když začal kamarád jeho partnerce dělat návrhy. Žárlivý Novák měl svého soka zabít.

Krajský soud dnes vyslechl svědky, mezi nimi i bývalou přítelkyni obžalovaného. „Neřekl nic, odešel, pak přišel s kladivem a tím ho udeřil do hlavy. Byl na místě mrtvý," popisovala událost údajná očitá svědkyně u soudu.

Oldřich Novák vinu popírá. Tvrdí, že vše je lež a výmysl jeho bývalé družky. „Vždycky když jsem pak šla kolem studny, tak jsem si na to vzpomněla," popisovala dál žena dnes u soudu. Mimo jiné také uvedla, jak mělo k vraždě dojít a i to, co se dělo bezprostředně po ní. Vše prý neoznámila ze strachu o svůj život a život svého syna. „Všechno je to její výmysl, je to její verze," reagoval na to obžalovaný Novák.

Svědci, kteří dnes vypovídali u soudu, se ve svých verzích převážně rozcházeli. Jedni tvrdili, že obžalovaný je hodný, plachý kluk, který by neublížil ani mouše, další svědek zvedl svou výpovědí obžalovaného doslova ze židle a musela zasahovat justiční a vězeňská stráž. Soud zajímalo, zda se obžalovaný před svědky chlubil, že prodal svůj dům i s nájemníky ve studni. I když to Oldřich Novák u soudu popíral, většina svědků tuto informaci potvrdila. Novák se u soudu hájil verzí, že v den, kdy mělo dojít k vraždě, bylo na akci v jeho domě více lidí. Tvrdil, že dnes zavražděného po sexuálních nevhodných návrzích vyhodil a že se s ním později dokonce sešel ve Zdounkách.

„Klient nepopírá, že se setkal s poškozeným, uvedl, že u něj byla nějaká „akce" s partou. Nicméně popírá, že by tam došlo k usmrcení. Nedokáže si vysvětlit, jak se našlo tělo ve studni, jinak by to soudu sdělil," dokončil za Oldřicha Nováka obhájce Marek David

Další hlavní líčení pokračuje v úterý 3. listopadu. Je možné, že padne rozsudek.