Privátní penzion na Kroměřížsku prý nabízel mužům sex s nezletilými studentkami.

Oba se měli dopustit zločinu obchodování s lidmi, přečinu kuplířství, ohrožování výchovy dítěte a podávání alkoholu dítěti. A to v průběhu let 2004 až 2014.

Původně měl Antonín C. sám využívat sexuálních služeb Adriany Č., později jí měl nabídnout spolupráci ve svém penzionu v Kostelanech na Kroměřížsku. Jak u soudu v úterý přiznal, měli spolu vztah.

„Sblížili jsme se a ona získala mou důvěru,“ popisoval obžalovaný.

Zřejmě i proto získala Adriana Č. od Antonína C. i více úkolů. Měla například oslovovat s nabídkou k prostituci zejména studentky středních kroměřížských škol ve věku 16-18 let, ty pak měla za jejich údajné sexuální služby i vyplácet. Některá děvčata si měla vydělat za noc i tři tisíce.

Obžalovaná dvojice se v roce 2010 rozešla, Adriana Č. ale v podnikání se sexem podle obžaloby pokračovala v Brně v pronajatém bytě. Dívky, které v něm poskytovaly sex, jí podle žalobce odváděly 40 procent zisku.

Do případu měl zasáhnout i bývalý zlínský kriminalista Pavel S. V současné době již u policie nepracuje, je hlavním představitelem Starokatolické církve. Při vyšetřování případu byl mimo své civilní zaměstnání ještě také knězem.

Podle úterní výpovědi Adriany Č. ji měl v roce 2015 oslovit s tím, aby mu řekla, co se děje v Penzionu V.I.P. v Kostelanech.

Stavba D49 od Hulína do Fryštáku, která má vést na Valašsko a napojit se na slovenskou dálniční síť k Púchovu, se již připravuje.
Křeček nebo dálnice? Ve Fryštáku se zatím podepsala padesátka lidí

„Myslela jsem si, že mluvím s farářem,“ líčila u soudu Adriana Č. Informace ale pak podle ní měly být využity v trestním řízení.
Deník oslovil Pavla S. aby se vyjádřil k výpověď obžalované.

„Jsem vázaný mlčenlivostí a nemůžu se vyjadřovat ke konkrétním kauzám,“ uvedl Pavel S.

„Mohu jen říct, že jsem vše vždy řešil svědomitě a nikoho jsem na jeho právech nekrátil,“ uvedl. „Každopádně mohu zcela vyloučit, že bych se komukoliv v trestním řízení představoval jako duchovní. To jsem nikomu neřekl, na to jsem dbal,“ zdůraznil Pavel S.
Svým jednáním si obžalovaní měli podle spisu přijít a vysoké finanční částky, hrozí jim až 12 let za mřížemi. Oba obžalovaní ale svou vinu popírali.

„Není pravda, že jsem sháněla ty dívky,“ tvrdila Adriana Č. Jako komplot označil obžalobu i Antonín C. „Ano, v penzionu se sex za peníze prováděl, ale nekořistil jsem z toho,“ uvedl s tím, že dívky, které poskytly sex jeho pozvaným přátelům na uzavřených párty, byly z eskortní služby. Některé dívky při úterním hlavním líčení na fotografiích poznal. Nejčastěji to komentoval: „Tahle je z veteriny.“

„Ani jedna z kolegyň nebyla přizvána k jednání s policií, kde by se tato činnost studentek naší školy měla probírat,“ reagoval zástupce ředitele Tauferovy střední odborné školy veterinární Kroměříž Pavel Lovas.

Další hlavní líčení je naplánováno na příští týden.

Ilustrační foto.
Diabetiků v kraji přibývá. Ženy tvoří větší polovinu