„Komu tak vadil?" zlobí se majitelka Radka Juřičková.

Se smutkem v hlase vzpomíná, jak před několika dny našla psa ležet ve výkalech. Okamžitě ho odvezla k veterináři. Dostal tři kapačky a injekci s tím, že by se mu mělo na druhý den ulevit.

„Opak pak byl pravdou. Další den jsme jeli zase na veterinu, kde se všechno opakovalo," stýská si Radka Juřičková. V noci Dasty zemřel.

O den později k nim přišli sousedé, že jim nečekaně zemřel desítiletý kocoura Mojmír a poté i šestnáctiměsíční kočka Sisinka.

„Byli to členové rodiny, kamarádi, společníci mojí maminky, která je upoutána na lůžko. Byli to kamarádi s našimi pejsky, je po nich prázdno, ticho," říká zklamaně Ivana Raschmannová.

Spolu s Radkou Juřičkovou si myslí, že si kočky šly obhlédnout uvolněné teritorium po psovi.

„A tak to dopadlo," říká Radka Juřičková. Tvrdí, že narazila na zahradě na kousky uzeniny s fialovými kuličkami. Předala je zvěrolékaři, který je poslal na rozbor. Výsledky zatím nejsou známy.Je tu opravdu podezření, že došlo k otrávení domácích zvířat. Otrava ale zatím není potvrzena," zdůraznil Petr Zakopal, vedoucí odboru životního prostředí otrokovické radnice. Podle něj prý bude velký úspěch, pokud se podaří jedovatou látku, případně vypátrat viníka.

Policie zatím případ neřeší, neobdržela totiž oznámení.

„Máme podezření na určitou osobu či osoby, ale pokud dotyčného nechytnete za ruku, nic mu nedokážete," zlobí se Radka Juřičková.