„V sobotu pár minut po deváté hodině ranní se na hlídku Městské policie Zlín obrátil svědek, který viděl z projíždějícího trolejbusu potyčku tří mužů. Strážníci proto ihned vyrazili do ulice Gahurova, kde mělo k incidentu docházet," uvedl zástupce ředitele zlínských strážníků Pavel Janík.

Hlídka na místě podle něj nalezla zraněného šestapadesátiletého muže ze Zlína, který měl být napaden dvěma přítomnými mladíky ve věku 20 a 23 let. „Ti jej měli nejprve polít vodou a poté, co se proti takovému chování slovně ohradil, na něj zaútočili fyzicky. Přitom došlo k jeho poranění na temeni hlavy," popsal Pavel Janík.

Svědkyněmi incidentu byly také dvě mladé ženy, z nichž jedna přivolala ještě před příjezdem strážníků zdravotnickou záchrannou službu a druhá poskytla zraněnému první pomoc.

„Strážníci předali zraněného muže do péče zdravotníků, kteří jej převezli na úrazovou ambulanci zlínské nemocnice. Pro podezření z přečinu výtržnictví také vyrozuměli republikovou policii a oba podezřelé omezili na osobní svobodě," doplnil.

Následné orientační vyšetření prokázalo u mladšího téměř 2,5 promile a u staršího z útočníků pak 2 promile alkoholu v dechu. Šetření události provádí Policie ČR. (poh)